Rastislav Pavlikovsky odottaa innolla debyyttiään kotiyleisön edessä



KalPan uusin tulokas, 36-vuotias slovakkisentteri Rastislav Pavlikovsky, saapui Suomeen vaimonsa Zuzanan ja heidän 1-vuotiaan poikansa Maxin kanssa reilu viikko sitten. Kokeneen pelimiehen ansiolistalta löytyvät Slovakian ja Sveitsin mestaruudet, AHL:n mestaruus sekä maailmanmestaruus. Kuluvalla kaudella hän ehti naputella 12 ottelussa tehot 3+12 kasvattajaseuralleen HK Dukla Trencinille Slovakian Extraliigassa. Pavlikovsky on myös edustanut maataan olympialaissa, World Cupissa sekä neljä kertaa MM-kisoissa. Kavereiden kesken Rasti-lempinimellä tunnettu kokenut pelaaja on innoissaan Suomesta ja KalPasta.
 
- Pidän uudesta joukkueestani paljon. Olemme pelanneet kaksi todella hyvää peliä, ja olen varma, että tulokset rupeavat pikkuhiljaa näkymään myös sarjataulukossa. Ylöspäin kiivetään, mies kertoo.
 
- Oma tavoitteeni KalPassa on yksinkertaisesti auttaa joukkuetta voittamaan mahdollisimman monta ottelua.
 
Pavlikovsky pelasi ensimmäisen ottelunsa Kilpipaidassa heti marrastauolta paluun jälkeen, Porin Ässiä vastaan. Jo ensimmäisen kahdeksan peliminuutin aikana hän teki ensimmäisen tehopisteensä Liigassa KalPan kokoonpanossa. Huomenna perjantaina 22.11. KalPa-Tappara –ottelussa mies debytoi kotiyleisön edessä.
 
- Kotiyleisön edessä pelaaminen tulee olemaan jännittävää. Yritämme todella tehdä kannattajat iloisiksi, jotta pelin jälkeen jokainen voi poistua Trust Kapital Areenalta hymy huulillaan ja jatkaa viikonloppua hyvissä tunnelmissa.
 
- Olen vieraillut Suomessa muutamia kertoja, ja tiesin jo ennen tänne saapumista että tämä on hieno maa ja suomalaiset ovat mukavaa porukkaa. Joten perheen pakkaaminen koneeseen ja tänne saapuminen ei ollut lainkaan vaikea päätös.
 
Jääkiekon lisäksi Rasti viihtyy mielellään perheensä kanssa.
 
- Max oppi kävelemään kolme viikkoa sitten, joten hänen perässään pysyminen pitää minut ja vaimoni kiireisenä ja onnellisena, mies nauraa.
 
Pavlikovskyn taidonnäytteitä pääset seuraamaan huomenna perjantaina 22.11. KalPa-Tappara -ottelussa Trust Kapital Areenalla klo 18.30. alkaen.