Raportti: KalPa-UPC Vienna Capitals 1-4

KalPa - UPC Vienna Capitals 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien haastattelu Tommi Miettisestä täällä.

KalPa on aloittanut European Trophyn vuoristoratamaisesti, avausottelun tappiota seurasi heti voitto ja kolmannessa ottelussa oli taas tappion vuoro. Useista maalipaikoista KalPa onnistui vain kertaalleen, toisessa erässä nuoren Joona Harjaman toimesta, ja kun vastustaja UPC Vienna Capitals onnistui paikoistaan neljästi, oli lopputulos selviö. Savolaiset kaatuivat siis maalinteon vaikeuteen ja wieniläiset ratkaisivat ottelun tehokkailla vastaiskuilla.

Kun KalPa on onnistunut toistaiseksi kolmessa European Trophy -ottelussa maalinteossa kolmesti, voisi kuvitella ettei sellaisella maalimäärällä voittotiliä kasvateta, mutta savolaiset ovat avanneet kuitenkin jo voittotilinsä. Jos on hyökkäys ollut vielä tehotonta, on vastaavasti puolustus ollut varsin pitävää, lukuunottamatta juuri perjantaita jolloin wieniläiset esittivät tähän asti kohdatuista vastustajista terävimpiä vastaiskuja.

Kotijoukkueesta kauden avausottelunsa KalPa-paidassa pelannut Kasperi Kapanen hakeutui useaan otteeseen vahvasti maalipaikkoihin ja myös ainoasta osumasta vastannut Harjama oli pirteällä pelipäällä. Maalilla Pekka Tuokkola suoritti useita hyviä torjuntoja. Wieniläisten voitossa isossa roolissa oli etenkin maalivahti Matt Zaba ja erikoismaininnan ansaitsee myös Wienistä saapunut noin 40:n hengen vahvuinen Capitals-fanien ryhmä, jotka olivat iloisen äänekkäitä läpi ottelun. Myös Musta Verkosto jaksoi kannustaa omiaan läpi ottelun.


Seuraavat kotiottelut:
 - European Trophy: La 24.8. klo 17.00 KalPa - HC Slovan Bratislava
 - European Trophy: La 7.9. klo 17.00 KalPa - JYP
 - Liiga: La 14.9. klo 16.00 KalPa - JYP