Raportti: KalPa - Linköpings HC 0-3

KalPan European Trophy –turnaus alkoi tiistaina 13.8. Trust Kapital Areenalla, kun joukkue sai vieraakseen Ruotsista Linköpings HC:n. Kotijoukkueen hyökkäys jäi vaisuksi, ja vieras vei lopulta ottelun lukemin 0-3 (0–2, 0–0, 0–1).

Ensimmäinen maali nähtiin heti ottelun ensimmäisten kolmen minuutin aikana, kun Linköpingsin Mattias Bäckman iski yläkulmaan Mattias Sjögrenin syötöstä. KalPalle tarjoutui mahdollisuus tasoittaa Jesper Petterssonin jäähyn myötä, mutta hyökkäystä ei saatu kulkemaan. LHC sai paineen paremmin KalPan päätyyn, ja ensimmäisen erän sinetöi Daniel Grillforsin maali.

Toisessa erässä KalPa paransi otteitaan, ja oli lähellä kaventaa tilannetta Sami Kapasen loistavan laukauksen myötä, mutta LHC:n maali siirtyi paikaltaan joten maalia ei hyväksytty. KalPa pääsi pelaamaan ylivoimaa viisi kolmea vastaan, mutta kahden maalin takaa-ajoasema oli joukkueelle liikaa. Kiekkoa ei saatu paineen alla vastustajan päätyyn, ja maalintekotilanteita ei juuri syntynyt.

Kolmas erä ei tarjonnut suuria muutoksia; ruotsalaisten hyvä puolustus piti KalPan poissa hyökkäysalueelta. Ylivoimapeli oli KalPalla vielä hakusessa, ja Linköpingin Sjögren teki illan toisen tehopisteen toimittamalla kiekon tyhjään maaliin ottelun viimeisillä minuuteilla.

- Alkuun annoimme kaksi halpaa maalia, jonka jälkeen ottelun luonne muuttui takaa-ajotilanteeksi. Puolustus oli kohtuullisen hyvä, mutta hyökkäys ontui, kommentoi KalPan valmentaja Antti Pennanen illan ottelua.

- Maalintekopaikkoja olisi pitänyt saada paljon enemmän. Hyvän puolustuksen ja hyökkäyspelin hiomisen myötä jatkossa on avaimet voittoon.

Katso ottelun tulosseuranta täältä. Ottelun tilastot täältä.