Pelicans-KalPa 1-2, painajainen on päättynyt

Pelicans-KalPa 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä.



KalPan painajaismaiseksi venynyt tappioputki jäi kahdeksaan otteluun kun savolaiset voittivat lauantaina vieraissa Pelicansin. Kun perjantaina Pelicans haki Kuopiosta KalPan hallinnan jälkeen voiton, ei moni KalPa-joukkueen ulkopuolella ja etenkään Savon ulkopuolella laittanut rahojaan likoon jotta KalPa hakee voiton sitten Lahdesta, joka on lauantaisin yksi maan vaikeimmista paikoista hakea voittoa.

Alkukausi on ollut KalPalle erittäin vaikea ja kun tappioita on jonossa kahdeksan, ei päätä voi silitellä. Siitä joukkue ansaitsee kuitenkin tunnustuksen, että jokaisesa ottelussa se on puolustanut kovalla asenteella ja taistellut tiukasti voitosta. Lähes kaikki tappiot ovat olleet maalin tappioita, joiksi lasketaan myös ottelut joissa vastustaja tekee viimeisen osuman tyhjään maaliin. Se sisäinen voima jolla joukkue on ladannut itsensä tappio tappion jälkeen joka kerta kovaan taisteluun, se palkittiin nyt vihdoin voitolla.

Päävalmentaja Jari Laukkanen on pysynyt koko alkusyksyn ajan rauhallisena, tehnyt valmennusjohdon ja joukkueen kanssa lujasti töitä ja uskonut pelaajiinsa. Laukkasen usko nuoriin pelaajiin ja kylmäpäisyys toivat Lahdessa komean palkinnon kun savolaisten suurin sankari oli Liiga-uransa avausvoiton torjunut vasta 19-vuotias Henri Kiviaho. Harva päävalmentaja uskaltaa moisessa kurimuksessa marssittaa maalille vihreän juniorin, mutta Laukkanen sen tempun teki. Lisäksi KalPan tasoituksesta vastasi 18-vuotias Saku Kinnunen, Liiga-uran avausmaalillaan. Voittomaalin kirjautti nimiinsä kapteeni Jukka Voutilainen, jolla oli osumassa mukana jo ansaitusti onneakin.

Savon ylpeyden kokoonpanossa nähtiin nyt peräti seitsemän pelaajaa joiden ikä oli 20 vuotta tai vähemmän. Kiviahon ja Kinnusen lisäksi heitä olivat Kasperi Kapanen (17), Artturi Lehkonen (18), Juuso Riikola (19), Joona Harjama (20) ja Heikki Liedes (20). Jokainen heistä kykenee nousemaan ratkaisurooliin lahjoillaan silloin tällöin jo nyt, mutta jatkuvaa tuloksentekoa näin nuorilta pojilta on kohtuutonta odottaa.

Tappioputken katkaiseminen on nuorehkolle joukkueelle henkisesti iso ja vapauttava voitto. Lähitulevaisuus näyttää, mihin suuntaan joukkueen kurssi alkaa osoittaa. Alkaako tästä se nousu kohti pudotuspelipaikkaa? Tervetuloa katsomaan sitä jo tiistaina, Supersaver-ottelun hinnalla!


Seuraavat kotiottelut:
- Ti 29.10. klo klo 18.30 KalPa - HPK  Supersaver
- La 2.11. klo 17.00 KalPa - Blues  Classic
- Pe 22.11. klo 18.30 KalPa-Tappara  Classic