Muutoksia KalPan huoltotiimiin vuodenvaihteessa

KalPan pitkäaikainen huoltaja Esko "Esu" Rautamäki jää osa-aikaeläkkeelle vuodenvaihteessa. 1.1.2014 alkaen Esu ei tee enää täyspäiväisesti huoltajan hommia, sillä hänen työaikansa tulee olemaan 24 tuntia viikossa. Pelireissut ovat tälle konkarille jo taaksejäänyttä elämää, eli Esu toimii huoltajana enää kotihallissa Trust Kapital Areenalla.

Esun huoltajaura KalPassa on pitkä, mies on toiminut huoltajana jo vuodesta 1992 lähtien. Välissä mies oli pari vuotta Tuplajäillä hallimiehenä, kun KalPa pelasi Suomi-sarjassa, mutta muuten Esu on ollut huoltajana edustusjoukkueen mukana. KalPa-vuosia miehellä on siis yhteensä 22.

- Paras muisto KalPa-vuosilta on kyllä pronssimitali vuodelta 2009, se on vielä tuoreena mielessä, Esu naureskelee. 
- Katkerinta tietysti oli tippuminen Suomi-sarjaan, joten nousut ja laskut ovat tässä työssä olleet tuttuja, mies jatkaa.

Huoltaja on nähnyt vuosien varrella myös monia KalPa-pelureita, joista parhaiten mieleen ovat jääneet 90-luvun alun värikkäät pelaajat Erik Hämäläinen,  Juha Tuohimaa ja Jouni Rinne. 

- Mukavia pelireissuja on myös paljon, ehkä erikoisin oli kuitenkin vuoden 95 reissu Kiinaan, Pekingiin. Toki myös Mestis-maajoukkueen mukana tehty Ranskan reissu oli kivaa vaihtelua normaaliarkeen.

Jatkossa Esua tullaan siis näkemään hallilla hiukan vähemmän kuin ennen ja Esu toivookin, että nyt myös rakkaalle harrastukselle liikunnalle löytyisi enemmän aikaa. 

Mika Hirvinen uutena huoltajana mukaan KalPan huoltotiimiin


KalPan huoltotiimiin Rautamäen ja Marko Oksasen lisäksi vahvistusta tuo uusi huoltaja Mika Hirvinen. Mika aloittaa työt KalPa-huoltajana 1.1.2014 ja hän on innoissaan tulevasta pestistä.

- Erittäin innostuneena aloitan huoltajan hommat ja kunhan pelit alkavat, pääsee hyvin rytmiin kiinni. Varmasti tullaan pitkää päivää tekemään, Mika kertoo.

Jäähalli on Mikalle tuttua ympäristöä, sillä hän on ollut kaukalopalloympyröissä vuosia mukana. Hyppäys jääkiekkoon ei ole kuitenkaan niin suuri ja koko ikänsä käsillä töitä tehnyt Mika on varmasti mies paikallaan.

- Käsityöskentelyä tämäkin on ja pääsen varmasti nopeasti mukaan näihin hommiin ja kujeisiin.

- KalPan joukkueessa on tosi hyvä henki ja kaikki ovat ottaneet minut hyvin vastaan, kun olen täällä käynyt tutustumassa porukkaan ja tulevaan työympäristöön. Heti olen saanut vinkkejä ja tietysti pientä huulenheittoakin on jo, kertoo uusi huoltaja Mika Hirvinen.