Kilpisydän Soi! -konsertin upea ja erilainen iltasoitto ihastutti


Kilpisydän Soi! -konsertin aluksi lavalle kuulutettiin numerojärjestyksessä koko KalPan edustusjoukkue.

KalPa ja Kuopion Musiikkikeskus sekä Kuopion kaupunginorkesteri järjestivät keskiviikkona 5.6. yhteisen Kilpisydän Soi! –konsertin, jossa juhlistettiin kaudenpäätöstä. Konsertti oli jo toinen laatuaan: ensimmäinen Kilpisydän Soi! –konsertti toteutettiin keväällä 2011. Yhteistyön taustalla on halu katsoa toimintaa uusin silmin ja haastaa niin tekijät kuin yleisökin heittäytymään uusiin elämyksiin kaupungin suosituimpien tähtien kanssa. Tämänkertaisen konsertin yhteistyökumppaneita olivat Pohjois-Savon Osuuspankki, YIT ja Kopijyvä. Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestetyssä konsertissa oli paikalla kutsuvieraina koko KalPan edustusjoukkue puolisoineen.

Konsertti oli jaettu kolmeen erään kuten jääkiekko-ottelukin ja erätauolla palkittiin KalPan päättyneen kauden parhaimmat pelaajat. Jääkiekkomaailman ja musiikkimaailman yhdistävässä illassa nautittiin reilun kahden ja puolen tunnin ajan rennosta tunnelmasta ja laadukkaasta musiikista sekä ennen kaikkea odottamattomista kohtaamisista ja esityksistä.


Erätauolla solistit kävivät haastattelussa VIP-tilassa. Huomaa Marjukka Tepposen upea KalPan keltainen mekko.

Kilpisydän Soi! –konsertin solisteina olivat upeat sopraanolaulaja Marjukka Tepponen ja Nightwish-yhtyeestä tuttu kuopiolainen Marco Hietala. Marjukka Tepponen on kaunisääninen soprano, joka esitti myös mahtavaa ja omalle tyylilleen erilaista musiikkia heittäytymällä Queenin maailmaan. Marjukka Tepposen kanssa yhtä aikaa lavalla nähtiin KalPan Hannes Kapanen, joka pääsi isän roolin lisäksi tanssahtelemaan lavalla Marjukan kanssa.

Marco Hietala taasen sulatti yleisön sydämet hauskalla ja taatusti omaperäisellä tulkinnalla Jaakko Tepon Hilimasta ja Onnista. Hilima ja Onni oli sovitettu uudelleen ja tämä esitys nousikin koko illan rakastetuimmaksi. Muita yllättäviä numeroita nähtiin Marco Hietalan esittäessä akustisella kitaralla Nightwishin Islander-kappaleen ja solistien illan viimeisessä kappaleessa, koskettavassa duetossa Andrew Lloyd Webberin musikaalista Oopperan kummitus.


Kuopion Musiikkikeskuksen johtaja Michael Claussen onnitteli syntymäpäiväsankari Atso Almilaa. Atso esiintyi konsertissa KalPan pelipaita päällä.

Kuopion kaupunginorkesteri soitti koko illan ajan hurmaten yleisön taipumalla niin perinteisiin konserttisävellyksiin, suosittuun elokuvamusiikkiin kuin reippaampiin Queen-kappaleisiin. Konsertin kapellimestarina ja juontajana toimi Atso Almila, joka nauratti yleisöä loistavilla välispiikeillään ja tarinoillaan. Lopulta maestro yllätettiin kuitenkin täydellisesti, sillä ennen encore-biisiä esitettiinkin Atsolle koko orkesterin ja salin toimesta onnittelulaulu hänen 60-vuotispäiviensä kunniaksi. Encore-kappaleena kuultiin Lentävä kalakukko, jonka aikana myös KalPan pelaajat olivat lavalla mukana. Ja juuri kun luultiin, että show on ohi, lavalle ryntäsi Turmion Kätilöiden laulaja MC Raaka Pee, joka vetäisi vielä kaikille tutun version “Lentävä KalPan ukko”.


Encoressa ilta huipentui Lentävä Kalakukko / Lentävä KalPan ukko -kappaleeseen KalPalaistenkin jammaillessa lavalla.

Kiitos kaikille mukana olleille ikimuistoisesta ja lämminhenkisestä konsertti-illasta!
Katso konsertin kuvagalleria täältä.