Kauden kynnyksellä: Jukka Voutilainen ja Artturi Lehkonen

VIHDOIN SE ALKAA! KalPan Liigakausi 2013-14 starttaa torstaina 12.9 Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan perinteisesti JYPiä vastaan perjantaina 13.9 klo 16.00 Trust Kapital Areenalla.
 

”Kapteenius ei ole muuttanut minua”

KalPa-tiimin kapteeni, Jukka Voutilainen on valmistautunut hyvin. Pitkään loukkaantumisen takia sivussa ollut sentteri odottaa tulevaa kautta innolla.

- Huhtikuun alussa oli epävarmaa, pystynkö enää koskaan pelaamaan jääkiekkoa. Pitkään jatkunut oireilu vain kasvatti innostusta ja intohimoa lajia kohtaan. Se, että minut valittiin kapteeniksi, ei ole muuttanut minua, sama ihminen olen edelleen. Mutta se, että pystyn taas pelaamaan - se kasvattaa motivaatiotani äärimmilleen.

Voutilainen kertoo, että Liigataso on tänä vuonna kova ja myös harjoittelu on ollut sen mukaista.

- Tosipelit alkavat, ja tosissaan on myös treenattu, erityisesti erikoistilanteita. Onhan tässä ollut European Trophy –otteluita, mutta kyllä tuo Liiga on se pääprioriteetti. Yhtään helppoa ottelua ei tule olemaan, mutta mennään peli kerrallaan. Mielestäni mukavin on pelata ehkä HIFKiä ja Jokereita vastaan; molemmilla on hyvät hallit ja kotihallissakin on aina näiden kohdalla mahtava tunnelma. Vähän vaikuttaa varmaan myös se, että olen pelannut Jokereissa.

Kilpisotureiden kapteeni ei unohda myöskään kannattajien roolia.

- Halli täyteen joka otteluun. Mitä kovempi meteli, sitä mukavampi on pelata. Suoraan verrannollista.


Jukka Voutilainen toimii KalPan kapteenina
 

”Odotukset tuovat paineita”

KalPan superlupaus, Artturi Lehkonen, naputteli viime kaudella 2012-13 huimat tehot 14+16=30. Nuoresta iästään huolimatta hän tulee varmasti olemaan yksi joukkueen avainpelaajista.

- Harjoituspelit ovat aina harjoituspelejä. Nyt alkavat tosipelit, joita on odotettu koko pitkä kesä. Torstaina heti taistellaan ja pyritään saamaan hyvä startti kaudelle.

Odotukset tätä pelaajaa kohtaan ovat kovat. Joukkue haluaa antaa nuorille pelaajilleen mahdollisuuden näyttää kykynsä.

- Tottakai odotukset tuovat vähän paineita. Kuinka tuon paineen käsittelee, on asia erikseen. Itse käännän sen positiiviseksi energiaksi, joka vaan motivoi entisestään keskittymään omaan pelaamiseen satakymmenenprosenttisesti. Koko joukkue on harjoitellut kovasti. Uskallan sanoa, että olemme fyysisesti paremmassa kunnossa kuin muut liigaseurat.

Lehkonen mainitsee suosikkivastustajakseen kotiavauksessakin nähtävän JYPin.

- JYPiä vastaan on kiva pelata. Joukkueessa on kovatasoisia pelaajia, ja fiilis on hyvä niin kotona kuin vieraissakin. Kotona tietenkin parempi, varsinkin kun hallissa on äänekästä kannatusta. Se antaa boostia koko joukkueen suoritukseen.

Vieraspelimatkoilla miehen pelaaminen ei rajoitu kuitenkaan pelkkään jääkiekkoon.

- Pelireissuilla tulee pelattua kiekon lisäksi myös Candy Crush Sagaa. Tuo koukuttava peli on sekä puhelimessa että iPadissa.


Artturi Lehkonen pitää äänekkäästä kannatuksesta