Kärpät-KalPa 4-3, miehekäs taistelu sarjajohtajan kotiluolassa

Kärpät-KalPa 4-3 (1-0, 3-1, 0-2)

Tilastot täällä.



Tappioon ei voi olla tyytyväinen. Tosin KalPa-joukkueen ja kannattajien ulkopuolelta juuri kukaan ei muuta osannut Oulusta savolaisille povata. Vastassa juuri Liigan peräkkäisten voittojen ennätyksen tehnyt tulikuuma sarjajohtaja kotiluolassaan ja Savon ylpeys joutui hyppäämään lauantaina linja-autoon pahasti varamiehisenä. Tuo termi tarkoittaa tässä tapauksessa yhdeksän loukkaantumisten takia sivussa olevaa pelaajaa.

Kun alku oli maksimaalisen surkea, Kärpät johtoon ainoastaan 10 sekunnin pelin jälkeen, kotiyleisön innokkaimmat herkuttelivat mielessään jo KalPan murskaamisella. KalPa-joukkue ei ollut samaa mieltä, vaan se nousi pelaamaan vahvan ensimmäisen erän ja välillä enää vain tuurin puute siirsi tasoituksen toiseen erään. Siitä vastasi Artturi Lehkonen. Tasoituksesta huolimatta toisesta erästä tuli Kärppien erä kolmen peräkkäisen maalin myötä. Innokkaimmilla alkoi valua uudestaan kuola suupielestä KalPan murskaamisesta.

Taaskaan KalPa-joukkue ei ollut samaa mieltä. Kolmannen erän alkupuolella Janne Kolehmainen toi KalPan kahden maalin päähän ja erän puolivälissä Kasperi Kapanen toi savolaiset jo maalin päähän. Kun KalPa jatkoi vahvasti tasoituksen hakemista, kelautuivat kuolajojot takaisin innokkaimpienkin suupieleen ja osa alkoi pelätä jo varmalta näyttäneen pistepotin menettämistäkin. Tasoitusta ei kuitenkaan enää savolaisille vahvasta painostuksesta ja maalipaikoista huolimatta suotu ja tuloksena oli niukka tappio miehekkään taistelun jälkeen.

Oulun ottelu todisti jälleen, että KalPa-leirissä on nyt väkevä tekemisen meininki ja nousu kohti pudotuspelipaikkaa on alkanut. Lauantaina nähdyllä taisteluilmeellä pisteiden ryöstäminen tiistaina Hämeenlinnasta on täyttä realismia.


Seuraavat kotiottelut:
- To 5.12. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Supersaver
- La 7.12. klo 17.00 KalPa - HIFK  Premium
- La 14.12 klo 17.00 KalPa - Jokerit  Premium