KalPan yhteiskuntavastuu on laaja-alaista

KalPa on sitoutunut terveisiin elämäntapoihin ja puhtaaseen urheiluun. KalPa haluaa aktivoida lapsia ja nuoria liikkumaan, minkä lisäksi KalPa on mukana monessa erilaisessa yhteiskunnallisessa toiminnassa. KalPa toteuttaa yhteiskuntavastuuta laaja-alaisesti ja kaikki yhteiskuntavastuuhankkeet harkitaan tapauskohtaisesti. Kokonaisuudessaan KalPan yhteiskuntavastuupaketti on luettavissa täältä.

Lastenklinikoiden Kummit ry ja KYSin lastenklinikka



Lastenklinikoiden Kummit ry ja etenkin KYSin lastenklinikka ovat lähellä KalPalaisten sydäntä. Yhteistyötä on tehty jo vuosien ajan ja KalPa on lahjoittanut mm. KYSin lastenklinikan vastasyntyneiden teho-osastolle keskoskaapin sekä muuta välineistöä ja tarvikkeita. Tämän lisäksi lastenklinikalle on lahjoitettu pelejä ja leluja pikkupotilaiden käyttöön sekä KalPan kausikortteja ja lippuja esimerkiksi pitkäaikaispotilaiden perheiden käyttöön.

KalPan pelaajat vierailevat KYSin lastenklinikan syöpä- ja veritautien osastolla kuukausittain piristämässä potilaiden päivää. Keväällä 2012 myös pelaajien puolisot olivat isosti mukana hyväntekeväisyystyössä järjestämällä Kiekon Takana On Nainen –tapahtuman jäähallilla. Naisten ja miesten välisen jääkiekko-ottelun ympärille rakennetussa tapahtumassa kerättiin rahaa yli 19 000 euroa suoraan KYSin lastenklinikalle.

KalPan koulukiertue



KalPa järjestää yhteistyössä Juniori-KalPan kanssa laajan KalPa liikuttaa –koulukiertueen, jonka tavoitteena on innostaa ja kannustaa lapsia liikkumaan enemmän. Kiertue järjestetään Kuopion ja Siilinjärven ala-asteiden oppilaille ja kauden aikana vieraillaan kymmenellä koululla liikuttaen tuhansia lapsia. Koulukiertue keskittyy liikunnallisten arvojen lisäksi kertomaan toisten huomioonottamisesta sekä syrjäytymisen ja kiusaamisen ehkäisystä. Koulukiertueet ovat monipuolisia elämyksellisiä paketteja, joissa lasten idolit, eli KalPan pelaajat, ovat mukana.

KalPan ulkojäätapahtumat



KalPa järjestää muutaman kerran kaudessa ulkojäätapahtumia Kuopiossa. Ulkojäätapahtumien tarkoituksena on houkutella perheitä liikkumaan ja nauttimaan Kuopion upeista ulkoilualueista. Alkuvuodesta 2013 järjestettiin kaikille avoimet ulkojäätapahtumat Lippumäessä ja Hapelähteenpuistossa ja tapahtumat liikuttivat yhteensä noin 1500 kuopiolaista. Liikunnan riemu oli käsinkosketeltavaa tapahtumissa ja niin pienet kuin isommatkin saivat oppia luistelussa ja kiekonkäsittelyssä. Tapahtumien kohokohta oli peli KalPan edustusjoukkueen pelaajia vastaan sekä tietysti pelinjälkeinen nimmareiden jako ja valokuvien ottaminen idoleiden kanssa.

Lue täältä lisää myös Who Cares -hankkeesta, yhteistyöstä oppilaitoksien kanssa, vähävaraisten junioreiden tukemisesta, Nenäpäivä-keräyksestä, Movemberista, Savuton Savo -kampanjasta, Joulupuu-keräyksestä ja Puhtaasti Paras -hankkeesta.