KalPan vanhat nöyryyttivät nuoria Savon Sanomat Areenalla 12.6.

Joukkueiden kokoonpanot sekä tuomarit rugbyasuissaan

Edes uhkaava sade ei lannistanut hilpeää tunnelmaa Savon Sanomat Areenalla 12.6.2013, kun kentällä toisiaan vastaan asettuivat KalPan edustusjoukkueen nuoret ja vanhat pelaajat. Vaikka vanhojen ylivoimaisesti viemä ottelu ei suurta jännitysnäytelmää tarjonnutkaan, oli 45 + 45 min pelattu täyspitkä jalkapallo-ottelu viihdyttävää seurattavaa alusta loppuun saakka.

Ottelun juoni kävi selväksi jo ensimmäisistä peliminuuteista asti, kun vanhemmat pelaajat ryhmittivät joukkueensa vastustajan kenttäpuoliskolle, jossa peli melko tiiviisti pysyikin. Ylivoimaisuudesta kertoo jo se, että nuorten ensimmäinen maalintekopaikka oli vasta, kun ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu 40 minuuttia. Koko ottelua dominoinut maalintekijä Kalle Kerman tykitti joukkueensa kahdeksasta maalista viisi, kun yhden teki Antti Kerälä ja yhden iski omiin Artturi Lehkonen. Puoliajan viimeisestä maalista vastasi Jasse Ikonen.Vanhojen joukkue päätti antaa nuoremmille mahdollisuuden ja pelasi ottelun loppuun saakka yhden vajaalla miehityksellä.

Kalle Kerman oli ottelun kovin pistemies.

Toisella puoliajalla vanhat alkoivat jo hieman väsyä, ja nuoret pääsivät tasoittamaan eroa kahdella maalilla. Ensimmäisen maalin niittasi Henri Ikonen, kun toista puoliaikaa oli pelattu 17 minuuttia. Seuraavaksi pallon toimitti verkkoon Kasperi Kapanen, ja tämä jäi ottelun viimeiseksi maaliksi. Vanhojen joukkueen manageri Jukka Voutilainen reagoi omiensa heikentyneeseen pelitahtiin ja teki tarvittavat pelaajavaihdokset ottamalla Kermanin ulos kentältä ja vaihtamalla Lammassaaren tilalle. Viime minuuttien muutos ei kuitenkaan kääntänyt peliä uuteen nousuun, vaan ottelu päättyi lukemiin 8-2 vanhoille.

Viime hetken maali ei auttanut nuorten joukkuetta voittoon. Maalintekijä Kasperi Kapanen