KalPan tiedote jäähalliprojektista

Kuopion jäähalliprojektista on viime viikkoina ollut paljon kirjoituksia mediassa sekä eri keskustelufoorumeilla. KalPan osalta julkisuudessa on liikkunut jonkin verran virheellistä tietoa ja haluammekin selventää ja oikaista osuuttamme projektissa.

KalPa Hockey Oy on mukana keskusteluissa YIT:n ja Kuopion kaupungin kanssa jäähallin kehittämishankkeessa. KalPan rooli projektissa on vuokralaisen rooli, eikä KalPa ole tulossa omistamaan jäähallia jatkossakaan. KalPa on ollut mukana hankkeessa vuokraamiensa jäähallitilojen suunnittelun osalta. Tällä on haluttu varmistaa tilojen toimivuuden parantaminen jatkossa yleisöpalveluiden osalta.

KalPa ja KalPa Invest ovat kehittäneet jäähallin toimivuutta ja omistavat jäähallissa olevat vip-tilat. Lisäksi KalPa on suurin vuokralainen nykyisen jäähallin käyttäjistä. Tästä syystä KalPan on luontevaa olla mukana jäähallin kehittämistä koskevissa keskusteluissa.

Julkisuudessa KalPaa on syyllistetty kaupungin päättäjätahojen kestitsemisestä pelitapahtumassa ja näin päätöksiin vaikuttamisesta. Tältä osin haluamme oikaista väitteet. Kuopion kaupungin päättäjiä on ollut KalPan pelitapahtumissa syksyn aikana normaalisti maksavina asiakkaina, ei KalPan vieraina.