KalPan testitulokset antoivat hyvän lähtökohdan kesäharjoitteluun


KalPan edustusjoukkueen ensimmäiset testaukset on saatu purkkiin ja positiivisia tuloksia saatiin muun muassa pyörätestissä.  Pyörätesti mittaa testattavan painoon suhteutettuna maksimisykkeen ja muita sykerajoja, joiden avulla määritellään testattavan harjoitussykkeet eri tarkoituksiin.  KalPan fysioterapeutti Jussi Huttunen kommentoi joukkueen tuloksia.
- Pyörätestien tulosten keskiarvo joukkueessa oli erityisen hyvä, parempi kuin viime keväänä.  Tämä on hyvä lähtökohta kesäharjoittelua ajatellen.

Testipatteriin kuului myös 20 m ja 60 m spurtit, joiden tarkoituksena on testata maksiminopeutta juosten.  5-loikka mittaa testattavan räjähtävyyttä ja kimmoisuusominaisuuksia, jotka ovat avainasemassa esimerkiksi lähtönopeudessa jäällä.  Jalkakyykky ja rinnalle veto puolestaan mittaavat testattavan voimaominaisuuksia.  Molemmat voimatestit toteutetaan kuuden toiston sarjoina lisäten painoja jokaiseen sarjaan, jolloin maksimitulos merkitään ylös.  Testien tarkoitus on palvella harjoittelua ja kaikkia testituloksia kontrolloidaan säännöllisesti, jotta eri ominaisuuksien kehittymistä voitaisiin tarkkailla. 

Henkilökohtaisissa tuloksissa esiin nousi Yhdysvalloista Suomeen palannut nuorempaa polvea edustava Henri Ikonen.
- Ikonen oli hyvässä kunnossa jo lähtiessään, mutta oli hienoa huomata että kehitys on jatkunut hänen poissa ollessaan.  Nopeusominaisuudet olivat selvästi parantuneet. 

Joukkueen kokeneempi kaarti (Junnila, Kolehmainen, Riekkinen) pääsi myös loistamaan testeissä, sillä heidän voimaominaisuutensa olivat joukkueen parhaimmistoa.
- Vanhemmat pelaajat ovat hyvänä esimerkkinä joukkueen nuorille siinä, miten voimaharjoittelua tulee tehdä.