KalPan superlupausten, tuoreiden MM-mitalistien Lehkosen ja Kapasen haastattelu!

Suomi voitti pronssia Venäjän Sotshissa järjestetyissä alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Suomen joukkueen kantaviin voimiin turnauksessa lukeutuivat KalPa-lupaukset Artturi Lehkonen (17), Kasperi Kapanen (16) ja Saku Kinnunen (18).

Lehkonen oli turnauksessa Suomen paras pistemies ja Kapanen oli Suomen paras maalintekijä. Kapanen voi ikänsä puolesta osallistua alle 18-vuotiaiden MM-turnaukseen myös vielä vuoden kuluttua.

Seuraavassa KalPan superlupausten, Artturi Lehkosen ja Kasperi Kapasen tuore haastattelu, olkaa hyvä.

Mitkä ovat fiilikset turnauksesta?
AL: Hyvät fiilikset tietenkin, saatiin mitali kotiintuomisiksi kisoista. Kultaa lähdettiin tavoittelemaan, pronssia saatiin. Positiiviset fiilikset päällä.
KK: Tietenkin todella hyvät, voitettiin MM-pronssia. Se on aika iso juttu Suomen jääkiekolle, voitettiin pronssi vielä Venäjää vastaan heidän kotikentällä. Jäi hyvä maku suuhun turnauksesta, voitettiin viimeinen peli.

Kuinka turnaus meni henkilökohtaisesti?
AL: Ihan jees. Alussa oli vaikeaa, ei saanut tehtyä maaleja, mutta puolivälierissä, välierissä ja pronssiottelussa meni ihan hyvin. En ole miettinyt omaa suoritusta, joukkueen suoritusta enemmän.
KK: Todella hyvin, vaikka vanhempien pelaajien mukana olo toi ison haasteen. Iso, tärkeä turnaus joka osa-alueella. Hyvä maku jäi, kaiken lisäksi oma peli kulki hyvin.

Pyörivätkö NHL-scoutit turnauksen aikana ympärillä? 
AL: Ei heitä oikeastaan näkynyt, olivat omissa oloissaan ja antoivat olla rauhassa.
KK: Eivät pyörineet, mikä oli ihan hyvä juttu. Yritin keskittyä omaan peliin, pelata omaa peliä, näyttää kentällä. Ei kannata miettiä muuta.

Kävivätkö scoutit ja NHL-varaus mielessä?
AL: Kaikki tietävät, että näissä kisoissa on paljon scoutteja, mutta ei se minun peliin ainakaan vaikuttanut ja hyvä niin.
KK: Tietenkin se kävi mielessä, että onhan täällä paljon scoutteja, ovathan nämä MM-kisat. Mielessä oli kuitenkin oma pelaaminen ja pelaamisesta nauttiminen.

Milloin palaat KalPan edustusjoukkueen harjoituksiin?
AL: En ole ollut vielä valmentajaan yhteydessä. Eiköhän sitä saa vähän aikaa lomaa pitää kun on pitkä kausi takana ja rikkonainen kesä edessä, joutuu käymään Pohjois-Amerikassa monta kertaa.
KK: Huomenna keskustelen Laukkasen kanssa, katsotaan mikä olisi sopiva huili. Kiva on antaa välillä aikaa myös perheelle ja tyttöystävälle. Kahdesta kolmeen viikon sisällä alan varmastikin taas treenaamaan joukkueen kanssa.

Oletko vielä miettinyt, mitkä ovat ensi kauden henkilökohtaiset tavoitteesi?
AL: Ei tässä ole osannut miettiä ensi kautta ollenkaan vielä, tämä kausi loppui käytännössä vasta sunnuntaina. Mietitään ensi kautta vähän myöhemmin.
KK: Haluan olla yksi joukkueen tärkeimmistä hyökkääjistä, pysyä hyvin mukana koko kauden ja pelata mestaruudesta.