KalPan pelaajat vierailivat KYSin lastenklinikalla


Kuvassa vasemmalta KYSin lastentarhanopettaja Heli Wouters, Ruusteri-maskotti sekä Ossi Saarinen ja Antti Halonen.

KalPa tekee yhteistyötä Lastenklinikoiden Kummit ry:n kanssa ja KalPan pelaajat vierailevat kuukausittain KYSin lastenklinikalla tapaamassa pieniä potilaita. Torstaina 30. päivä tammikuuta vierailulla olivat KalPalaiset Antti Halonen ja Ossi Saarinen sekä KalPa-maskotti Ruusteri. Jo sairaalan käytävillä kulkiessa seurue herätti paljon ihmetystä ja kiinnostusta.

Vierailulla käytiin ensin lasten syöpä- ja veritautien osastolla ja sitten lasten ja nuorten osastolla. Pelaajat sekä Ruusteri jakoivat nimmarikortteja ja KalPa-heijastimia ja kertoilivat omasta kiekkokaudestaan sekä vastailivat lasten kysymyksiin. Joitakin potilaita vähän jännitti odotettu KalPa-tapaaminen, mutta viimeistään Ruusteri sai lapset rohkaistumaan ja hymyilemään. Paikalla oli myös kaksi pikkupotilasta, jotka olivat JYPin kannattajia, mutta kyllä hekin KalPalaiset ottivat vastaan. 

Lastentarhanopettaja Heli Wouters kertoi, että KYSillä on kaikenikäisiä lapsia ja nuoria potilaina ja potilaat ovat laajalta alueelta aina Jyväskylästä, Savonlinnasta, Mikkelistä tai Joensuusta asti. Kauempaa tulleiden pitkäaikaisten lapsipotilaiden vanhemmille on pystytty tarjoamaan majoitusta KYSin asunnoista Niiralasta, joten vanhempien ei tarvitse yöpyä sairaalassa. Kaikille lapsipotilaille on pyritty järjestämään oma huone. Sairaalajaksot voivat olla välillä pitkiäkin, joten erilaiset vierailut ja positiiviset asiat ovat erityisen tärkeitä juttuja pienten potilaiden elämässä.  

Lasten ja nuorten osastolla oli paljon potilaita ja täältä löytyi myös innokkaita KalPa-kannattajia, joista eräskin osasi KalPan kannustuslaulun sanat ulkoa. Välillä pienimpiä lapsia vähän jännitti Ruusteri ja joissakin huoneissa vierailivatkin sitten vain pelaajat.


Kaikki jääkiekkoilijat samassa kuvassa, eli Antti Halonen, Ruusteri, Tuukka Korhonen sekä Ossi Saarinen.

Lasten ja nuorten osaston leikkitilasta löytyi jääkiekkoa itsekin pelaava reipas 7-vuotias potilas, Tuukka Korhonen. Tuukka kertoi pelaavansa Juniori-KalPan G-junnuissa ja hän muisti, että Halosen Antti oli käynyt poikien kiekkoharjoituksissa. Tuukan vanhemmat kertoivat Tuukan olevan kova kiekkomies, tänäänkin hän oli pelannut ensin pöytälätkää ja sitten päivä jatkui vielä XBoxin NHL-pelillä.