KalPan koulukiertue starttasi Länsi-Puijon koululta

KalPan kahdeksan koulua käsittävä koulukiertue starttasi tiistaina 5.11. Länsi-Puijon koululta. Jo viidettä kertaa järjestettävä kiertue jalkautuu tänä vuonna Länsi-Puijon lisäksi myös Jynkän, Pihkainmäen, Pitkälahden, Särkiniemen, Kalevalan, Pyörön sekä Neulamäen kouluille.

Tämän syksyn koulukiertueen teemana ovat monipuolinen liikunta sekä kiusaamisen ja syrjäytymisen ehkäisy. Koulukiertueella KalPan edustusjoukkueen pelaajista ja taustaorganisaatiosta koottu ryhmä kiertää kouluilla järjestämässä tunnin mittaisen tapahtuman koko koululle. Koulukiertue järjestetään yhteistyössä Kuopion kaupungin sekä poliisin Who Cares –hankkeen kanssa.


Koulun liikuntasali muuntautui koulukiertuenäyttämöksi.

Koulukiertue käynnistyi erittäin mukavasti. Länsi-Puijon koulun saliin kerääntyi noin 180 oppilasta opettajineen. Erityisesti mukana olleet pelaajat Joonas Riekkinen ja Pekka Tuokkola sekä KalPa-maskotti Ruusteri saivat lapset innostumaan. Päivän ohjelmaan kuului muun muassa oppilaiden ja Savon Sanomien yhteistyössä valmistelema pelaajahaastattelu, Jätekukon lajitteluviesti sekä oppilaiden ja KalPa-tiimin välinen salibandyottelu. Liikunnallisten aktiviteettien lisäksi painopiste oli myös toisessa vähintään yhtä tärkeässä teemassa - kiusaamisen ja syrjäytymisen ehkäisyssä. Poliisi piti vakuuttavan puheenvuoron ja kertoi, että tosielämässä jokaisen tulee toimia erotuomarin roolissa ja pitää huolta siitä, että kaikkia kohdellaan tasapuolisesti. Oppilaat lupasivatkin, että heidän koulussaan kiusaamista ei tulla näkemään.


Länsi-Puijon oppilaat olivat innoissaan tapahtumasta


Oppilaiden ja KalPa-pelaajien joukkueet valmistautuvat Jätekukon lajitteluviestiin

Koulukiertue jatkaa matkaansa 6.11. Jynkän koululle. Kun kiertueen kaikki koulut on käyty läpi, keltamustin koulu palkitaan kutsumalla koko voittajakoulu torstaina 23.1. pelattavaan KalPa – Ässät -otteluun!

Katso koko kuvagalleria kiertuepäivästä täältä.

Mukana koulukiertueella: Kuopion kaupunki, Who Cares, Autotalo Laakkonen, LähiTapiola Savo, Jätekukko, YIT, Viiking Musiikki, Savon Sanomat