KalPa-SaiPa 2-3. Maalihanat aukesivat, pistetili ei karttunut

KalPa-SaiPa 2-3 (0-0, 1-2, 1-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.



KalPa-joukkue oli käsitellyt valmennuksen johdolla edellisen päivän karvaan tappion mallikkaasti ja isännät tulivat otteluun todellisilla isännän otteilla. SaiPa pystyi pitämään numerot lähtötilanteessa Jussi Markkasen hienojen torjuntojen siivittämänä. Toisen erän alkupuolella vieraat siirtyivät johtoon, jonka Luke Pither kuittasi ylivoimamaalilla, mutta vain hetkeä myöhemmin SaiPa sai ylivoiman ja siirtyi pikaosumalla uudestaan johtoon.

Seuraavat puolitoista erää KalPa haki aktiivisesti tasoitusta ja päävalmentaja Jari Laukkanen otti aikalisän nyt jo noin kahdeksan minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Raataminen palkittiin ajassa 56.15 kun Jyri Junnila laukoi tasoituksen ja kotiyleisö tuuletti kauan haettua osumaa tavallista suuremmalla tunteella. Mutta iloa kesti vain 33 sekuntia kun SaiPa iski ottelun voittomaalin, KalPan kuudella kenttäpelaajalla yrittämistä ei enää palkittu.

Kun voittoja ei tule, tärkeää on pysyä rauhallisena ja uskoa omaan tekemiseen. Se on todistetusti ainoa tie, jolla voittoja jälleen otetaan. Lauantain ottelun positiivisimmat asiat olivat SaiPan hyvin vähillä maalia kohti laukauksilla pitäminen, harjoitellulla kuviolla tehty ylivoimamaali sekä se yksinkertaisuus, jolla toinen maali syntyi. Mies maalille maskiin, paikan vaihto, laukaus suoraan syötöstä ja maalilaulu soimaan. Usein kun maalinteon tuska alkaa painaa päälle, pelaajat alkavat yrittämään turhan monimutkaisia asioita ja KalPan toinen maali kaikessa yksinkertaisuudessaan on malliesimerkki päinvastaisesta, tehokkaasta yrittämisestä.

Yleisömäärä oli reilut 3200 katsojaa. Kuten viidessä edellisessäkin KalPan Liigan kotiottelussa, myös nyt tunnelma oli hyvä. Kotiyleisön lisäksi hyvästä tunnelmasta kiitoksen ansaitsevat SaiPa-fanit, jotka tulivat Savoon isolla porukalla ja olivat äänekkäitä. Jo perinteinen Oktoberfest-tapahtuma oli jälleen suosittu ja Trust Kapital Areenan viereen noussut Olvi-teltta pullisteli kansaa jo hyvissä ajoin, reilusti yli tunti ennen ottelun alkamista, kuin Keski-Euroopassa konsanaan.


Seuraavat kotiottelut:
- To 17.10. klo 18.30 KalPa - Lukko  Supersaver
- Pe 25.10. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Classic
- Ti 29.10. klo 18.30 KalPa - HPK  Supersaver