KalPa-Pelicans 3-2, Kapanen kantoi joukkueensa reppuselässä voittoon

KalPa-Pelicans 3-2 (1-2, 0-0, 2-0)

Tilastot täällä.

Kun joukkue voittaa 3-2 ja yksi pelaaja tekee joukkueensa avausmaalin sekä voittomaalin, voi sanoa hänen kantaneen joukkueensa voittoon. Torstaina tämä pelaaja oli KalPasta - vuosien saatossa ties kuinka monennen kymmenennen kerran - Sami Kapanen. Edellisessä kotivoitossa numero 24 kiihdytti kuin raketti ja viimeisteli irtiotosta näyttävästi ottelun avausmaalin. Nyt nähtiin sama tilanne hieman erilaisena ja konkari kaivoi kikkavalikoimastaan eri harhautuksen, mutta tulos oli sama, KalPa 1-0 johtoon.

Myöhemmin avauserässä KalPa päästi Pelicansin kahdella merkkausvirheeltä näyttäneellä tilanteella ensin tasoihin ja sitten johtoon. Toinen erä oli KalPan vyörytystä, mutta erä päättyi kuitenkin maaleitta. Liigassa nähdään hyvin harvoin sellaisia maalivahtien torjuntaeroja yhdessä erässä kuin mitä tilastoitiin toisessa erässä: Pekka Tuokkola neljä torjuntaa, Jere Myllyniemi peräti 23 torjuntaa.

Kolmannessa erässä KalPa näytti sitten sitä luonnetta ja henkistä voimaa, millä joukkue voi itsensä vielä pudotuspelijoukkueeksi nostaa. Kaksi kirjaimellisesti tekemällä tehtyä ja vieläpä näyttävää maalia. Ensin Artturi Lehkonen tarjoili komealla pitkällä poikittaissyötöllä ja hienon ottelun jälleen pelannut Arttu Ilomäki laukoi suoraan syötöstä tasoituksen. Hetkeä myöhemmin toinen KalPan superjunioreista, Kasperi Kapanen tarjoili kiekon maaliviivan takaa isälleen ja pam, puolitoista minuuttia tasoituksesta isännät olivat palanneet johtoasemaan.

Usein tie isoihin voittoihin käy vaikeuksien kautta, niin myös nyt. Ensin KalPa päästi Pelicansin maalin takaa maalin edelle. Ja kun savolaiset olivat kovalla työllä punnertaneet itsensä takaisin johtoon, täytyi ottelu laittaa vielä lopussa jännittäväksi. Ensin KalPa tarjosi Pelicansille 45 sekuntia kahden miehen ylivoimaa ja sen jälkeen vielä minuutin ja 15 sekuntia yhden miehen ylivoimaa. Eikä tässä vielä kaikki, KalPa tarjosi lahtelaisille ylivoimaa vielä ottelun viimeisen puolen minuutin ajan. Mutta, KalPa taisteli upeasti, kesti, kasvoi henkisesti ja otti varmasti myös lopun itsensä ahdinkoon saattamisesta opiksi.

Kotiyleisö sai nauttia Trust Kapital Areenalla KalPan hienosta päätöserän noususta, kolmannesta peräkkäisestä kotivoitosta ja lisäksi se sai todistaa myös Liiga-historiaa. Sami ja Kasperi Kapasesta tuli ensimmäinen isä-poika-maalin koskaan Liiga-historiassa tehnyt kaksikko. Yksi hieman vastaavanlainen taianomainen hetki nähtiin Niiralassa syksyllä 15 vuotta sitten kun Jouni Rinne saalisti 42-vuotiaana 24 sekuntiin kahdessa vaihdossa pisteet 0+2. Näitä taianomaisia hetkiä yhdistää se, että "Kultaranne" todisti Kapasten historiallista maalia KalPan VIP-tiloissa. KalPa-legenda teki seura- ja Liigahistoriaa toisen KalPa-legendan läsnä ollessa. Siinä on jotain hienoa ja ainutkertaista, se on kiekkokulttuuria.

Kotiyleisö ansaitsee kiitoksen hyvästä tunnelmasta. Välissä on itsenäisyyspäivä ja sen jälkeen samaan kaukaloon saapuu Savossa aina sytyttävä Helsingin IFK. Tästä ei savolaisen lauantai-illan viihde enää parane! Istumapaikkoja on vielä saatavilla, tervetuloa! Huomioi, että perjantainakin lippuja saa - Lippupalvelun nettipalvelusta.