KalPa-Pelicans 2-4. Pelicans nousi voittoon, Seppälälle Liiga-uran avausmaali

KalPa-Pelicans 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.


 


Erittäin nuoreksi Liiga-tasolle käyneen KalPa-joukkueen nuoruuden into takasi jälleen perjantaina alusta loppuun vimmatun yrittämisen ja myös pelin tasaisena pysymisen. Nuoruuden kääntöpuoli oli se, että joukkue ei kyennyt ratkaisemaan ottelua vaan Pelicans nousi kaksi kertaa maalin takaa lopulta kahden maalin voittoon, viimeisen osuman syntyessä tyhjään KalPa-maaliin.

Päävalmentaja Jari Laukkanen tarjosi nuorelle maalivahdille Henri Kiviaholle näyttöpaikan kotiyleisön edessä ja hän pelasikin kelpo ottelun. Vastustajan maaleista maalivahtia ei kannata syyttää, ne syntyivät kaikki erinomaisen tarkoilla laukauksilla. Torjuntoja Kiviaholle kertyi 19, saman verran kuin mitä miehellä on ikää.

Ottelun avausmaali oli samalla myös 19-vuotiaan Mikael Seppälän avausmaali Liiga-tasolla. Osuma syntyi puolustajalle varsin nopeasti, uran seitsemännessä Liiga-ottelussa. Kuten KalPan nuorilla tällä kaudella tapana on ollut, se ensimmäinen maali on myös näyttävä. Seppälä otti kiekon Kiviahon nenän edestä, lähti heti nousemaan, harhautti yhden Pelicans-pelaajan, purjehti koko kentän mitan läpi laidasta ja päätti coast to coast -ylösnousun laukaukseen aivan takatolpan juureen. Puolustavalle puolustajalle varsin tehokas alku Liiga-tasolla, seitsemän ottelua ja pisteet nyt 1+1.

Myös kotijoukkueen toinen maali oli näyttävä ja vieraiden puolustus syöteltiin kirjaimellisesti hajanaiseksi. Vaikka kausi on ollut vaikea ja KalPa-joukkue on nyt hyvin nuori ja kokematon, se osaa edelleen tehdä silti kauniita maaleja. Puolustaja Jeff Foss sai kiekon siniviivalle, muutti laukauksen syötöksi etuviistoon Joonas Riekkiselle, joka jatkoi keskelle Kalle Kermanille ja hänen terävä rannelaukaus painui vastustamattomasti lahtelaismaaliin.

Siinä kun yritteliäisyys ja välillä mallikaskin Pelicansin pyörittäminen olivat illan positiivista antia, negatiivista antia oli tappion lisäksi luottohyökkääjä Jyri Junnilan loukkaantuminen. Jos joku on ajatellut, eivätkö KalPa-pelaajien loukkaantumiset tällä kaudella viimein jo lopu, tällä hetkellä näyttää siltä jotta tahti olisi vain kiihtymään päin. Junnilan vamman vakavuus selviää tarkemmissa tutukimuksissa, mutta ensiarvion mukaan paluuta peleihin ei olisi luvassa aivan heti.

Seuraava kotiottelu tulee olemaan lauantai-iltana, noin kuukausi edellisestä lauantain kotiottelusta. Silloin vastassa on KalPan tavoin yritteliäs ja taisteleva Espoon Blues. Kuopion K-citymarketeista sekä Siilinjärven K-supermarket Herkkupadasta saa otteluun istumapaikkoja K-Plussa-kortilla vain kymmenellä eurolla. Lämpimästi tervetuloa!


Seuraavat kotiottelut:
 - La 15.2. klo 17.00 KalPa - Blues  Classic
 - Ti 25.2. klo 18.30 KalPa - HPK  Supersaver
 - La 1.3. klo 18.30 KalPa - Tappara