KalPa-Pelicans 1-3. Taisteleva KalPa ja hyvä kotiyleisö jäivät palkinnotta

KalPa-Pelicans 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.



Edelliset viisi kautta KalPa napsi voittoja SM-liigan runkosarjassa lähes kuin liukuhihnalta, joukossa lukuisia kertoja kun savolaiset olivat vieraissa ottavana osapuolena, mutta raapien lopulta tylyn yhden maalin vierasvoiton. Kevät-talvella ja nyt alkusyksyllä KalPa on saanut maistaa itse sitä, kuinka hirveän makuista lääkettä se on edelliset kaudet vastustajilleen syöttänyt. Tuo maku on alkanut selvitä niin KalPalle kuin sen kannattajille.

Viimeisimmän annoksen tuota lääkettä tarjoili alkukaudesta voittoja lähes liukuhihnalta raapinut Pelicans. Kolmen erän kovan taistelun, kertaalleen maalin takaa tasoihin nousemisen ja läpi ottelun vallinneen hyvän tunnelman jälkeen tullut tappio oli vaikean alkukauden tähän asti pahan makuisin. Koska KalPa pelasi hyvän ottelun ja koska palkinto siitä oli jo kahdeksas peräkkäinen tappio.

KalPan 1-1 tasoituksesta vastasi näyttävästi Pelicans-puolustukselta karannut Kasperi Kapanen, jonka maali syntyi läpiajoa seuranneesta rangaistuslaukauksesta. KalPa-vahti Pekka Tuokkola torjui 15 kertaa, Pelicans-kollega Jere Myllyniemi 23 kertaa.

Yhtä lailla kuin KalPa taisteli hyvin kaukalossa, kotiyleisö taisteli hyvin katsomossa ja tunnelma Trust Kapital Areenalla oli jälleen hyvä. Kotiyleisö ansaitsee kiitoksen siitä, että KalPan perjantain ottelua edeltänyt seitsemän ottelun tappioputki ei näkynyt tunnelmassa. Yleisön reaktioista tuomittuun rangaistuslaukaukseen sekä nuoremman Kapasen tasoitusosumaan kävi hyvin selväksi, kuinka iso asia voitto ja tappioputken katkaiseminen olisivat yleisölle olleet. Sitä KalPa ei pystynyt yleisölle valitettavasti tarjoamaan.


Seuraavat kotiottelut:
- Ti 29.10. klo klo 18.30 KalPa - HPK  Supersaver
- La 2.11. klo 17.00 KalPa - Blues  Classic
- Pe 22.11. klo 18.30 KalPa-Tappara  Classic