KalPa-Kärpät 3-2 VL. Kokenut kaarti kantoi KalPan kotivoittoon sarjajohtajasta

KalPa-Kärpät 3-2 VL (0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.


 


Kysymys: Olisiko KalPalla voinut olla tähän otteluun huonommat lähtökohdat? Vastaus: Ei juuri. Perustelut: KalPa pelasi perjantaina sarjakakkonen Tapparaa vastaan Tampereella, mistä joukkue palasi yötä myöten Kuopioon ja pelaajat pääsivät omaan sänkyyn keskellä yötä. Samaan aikaan Kärpät lepäsivät perjantain. KalPan sijoitus ennen ottelua oli 13., Kärpät oli sarjajohtaja. Kärpät oli voittanut kauden molemmat keskinäiset ottelut. KalPalta oli jälleen suuri määrä pelaajia loukkaantuneena, Kärpät pelasi lähes parhaalla kokoonpanollaan. Siinä lähtökohdat otteluun.

Avauserään Kärpät tuli vahvasti, vaikka ei KalPa jyrän alle joutunutkaan. Erän paras pelaaja oli KalPa-vahti Pekka Tuokkola. Toisessa erässä vahvempi oli puolestaan KalPa, niin pelillisesti kuin tuloksellisesti. Ensin konkareista Sami Kapanen avasi maalihanat todella tarkalla laukauksella takanurkkaan. Kärpät tuli seuraavassa vaihdossa jo tasoihin, mutta se ei savolaisia hätkähdyttänyt. Konkareista Jukka Voutilainen oli kylmän rauhallinen vaikka sekunnit kellosta kävivät jo vähiin, nappisyöttö Miika Koiviston lapaan ja hyvän maskin ansiosta johtomaali syntyi ylivoimalla kun peliaikaa jäi jäljelle vain yksi sekunti.

Kolmannessa erässä Kärpät oli hallitsevampi, mikä on hyvin yleistä kun joukkue on takaa-ajajana, tarvitsee välttämättä maalin ja voi ottaa siksi riskejäkin hieman johtoaan puolustavaa joukkuetta enemmän. Kärpät sai ylivoimalla syntyneen tasoituksensa savolaisittain katsottuna hieman halvalla, KalPan alivoima kun johtui huolimattomasta purkukiekosta joka päätyi katsomoon. Ne ovat aina turhia jäähyjä, kuten myös jäähyt väärästä vaihdosta. Jatkoajan alku oli kotijoukkueelta vahvempi, mutta viisiminuuttisen edetessä Kärpät alkoi ottaa otetta.

65 minuutin näkyvimmät KalPa-pelaajat olivat kokeneet varmaotteinen Tuokkola, maalin tehnyt Kapanen sekä maalin syöttänyt ja muutoinkin Kapasen tavoin vahvasti esiintynyt Voutilainen. Nuoremmasta kaartista maalin laukonut Koivisto sekä jälleen isot minuutit pelannut vielä nuorempi Joonas Lyytinen. Voittomaalikilpailun hahmot olivat maalinsa koskemattomana pitänyt Tuokkola sekä voittomaalin lujalla rannelaukauksellaan laukonut Voutilainen.

Viime kotiotteluissa yleisömäärät ovat olleet hyvällä tasolla, mistä kiitos kotiyleisölle. Lauantain yleisömäärä oli noin 3850 katsojaa. Kiitoksen hyvästä tunnelmasta ansaitsevat sekä kotiyleisö että myös Kärppä-kannattajat.


Seuraavat kotiottelut:
 - La 18.1. klo 17.00 KalPa - Pelicans  Classic  <- Liigan Veikkauskierros
 - To 23.1. klo 18.30 KalPa - Ässät  Supersaver
 - Ti 28.1. klo 18.30 KalPa - Lukko  Supersaver