KalPa-kannattajien tempauksessa KalPa kaivettiin ylös suosta ja houkutellaan porukka takaisin hallille



KalPa-kannattajat olivat haalarihommissa lapioiden ja kuokkien kanssa Hussolan tilalla Siilinjärvellä keskiviikkona 13.11. Kannattajien itse järjestämään tempaukseen osallistui 70 KalPa-kannattajaa tavoitteenaan luoda positiivista henkeä, tsempata KalPaa sekä saada porukka takaisin hallille.

Tapahtumaan osallistui kaikenikäisiä kannattajia ihan pienistä lapsista isompiin faneihin, kaikilla oli ajatuksena tuoda positiivisuutta negatiivisuuden keskelle. Mukana oli talkoovoimin myös KalPan yhteistyökumppaneita.

Tapahtuman puuhamiehinä olivat Juha Jylhäsalmi sekä Simo Sutinen, apunaan heillä olivat valokuvaaja Antti Karppinen, mainostoimistomies Jukka Kekäläinen sekä videokuvaaja Lasse Hartikainen.

- Simo tuli juttusille Introssa ja sanoi, että jotain pitäisi tehdä. Olin täysin samaa mieltä, koska olin kyllästynyt jatkuvaan loanheittoon ja selkäänpuukotukseen, Juha Jylhäsalmi kertaa tapahtuman syntyä.

- Soiteltiin sitten ammattikuvaajat ja mainostoimistoguru paikalle ja ruvettiin puimaan KalPan tilannetta. Todettiin että suossa ollaan koko porukka tällä menolla. Siitä se ajatus sitten lähti. Haluttiin tehdä sellainen juttu, että se tuntuu syvällä sydämessä niin pelaajissa, joukkueenjohdossa kuin KalPan toimistollakin. Todettiin koko jengi eilen siellä märällä pimeällä pellolla, että nyt ei luovuteta, vaan potkitaan ihmiset takaisin hallille. Toivottavasti tämä edes vähän herättää KalPan kannattajia uskomaan parempaan. Keskustelua ainakin saatiin aikaan, Jylhäsalmi kertoo.

Hussolan tilalla kuvattiin taisteluhenkisten still-kuvien lisäksi video, jossa pudotettiin gorilla selästä ja kaivettiin esiin KalPan kadoksissa ollutta maalijyvää. Lisää kuvia tapahtumasta ja video tullaan julkaisemaan lähiaikoina tapahtuman Facebook-sivuilla.

Tempauksen taustalla on halu herättää keskustelua sekä tehdä positiivisia tekoja sen sijaan, että jäätäisiin sohvalle makoilemaan ja valittamaan. Tapahtumaan osallistuneet kannattajat haastavat muutkin kannattajat takaisin hallille. #takaisinhallille löytyy myös sosiaalisen median puolelta.

- Arvostamme kannattajien tekoa suuresti, tämä on kannattajakulttuuria parhaimmillaan, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman sanoo.
– Mahtavaa, että kannattajat ovat omatoimisesti järjestäneet tällaisen tempauksen, joka on toteutettu positiivisesti. Tämä on osoitus KalPa-perheen laajuudesta ja siitä, että KalPa koskettaa monia, Saksman jatkaa.

Katso Takaisin hallille -video täältä.
Katso Making of -video täältä.

KalPan seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 22.11. klo 18.30 Trust Kapital Areenalla, jolloin KalPa saa vastaansa Tapparan. Otteluun on myynnissä erikoishintaisia lippuja “Kympillä kymmenen joukkoon”-kampanjassa, jolloin halvimmat istumapaikkaliput maksavat vain 10 €. 
Lisätietoa lipuista täältä