KalPa kaatoi Ässät 4-0, Kapanen 2+1, Lehkonen 1+1

KalPa - Ässät 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.



Ei kautta ilman voittoa, voisi viäräleuka kehaista savolaisella itseironialla KalPan avausvoittoa, jonka uhriksi joutui tiistaina Ässät luvuin 4-0. Yhtä vähän kuin neljää niukkaa yhden maalin tappiota kannatti panikoida, yhtä vähän avausvoiton jälkeen kannattaa heitellä hattuja ilmaan. Avausvoitto on aina tärkeä, nyt se on otettu ja runkosarjaa on jäljellä vielä 55 ottelua.

Suuret pelimiehet astuvat esiin kun joukkue sitä heiltä eniten tarvitsee. Tiistaina nuo pelimiehet olivat 40-vuotias Sami Kapanen (2+1), 18-vuotias Artturi Lehkonen (1+1) sekä 16 torjunnan nollapelin esittänyt, Kapaseen ja Lehkoseen verrattuna keski-ikäinen maalivahti Pekka Tuokkola (29). Isäntien toisen maalin laukoi Tuokkolan tavoin jo keski-ikään ehtinyt Adam Masuhr (30).

Kiitos avausvoitosta kuuluu koko joukkueelle, joka taisteli täydet 60 minuuttia siten kuin voittoja olisi alla jo ollut, tuskaa ei ollut näkyvissä. Kiitoksen voitosta ansaitsee myös päävalmentaja Jari Laukkasen johtama valmennusryhmä, joka oli onnistuneesti sekä purkanut pelaajien ison pettymyksen dramaattisen Ilves-tappion jälkeen että ladannut pelaajat omalla tavallaan jälleen omalle tasolleen liikkuvaksi ja taitavaksi, yhtenäiseksi joukkueeksi.

50-vuotiaan Puijon Tornin isännöimää ottelua Trust Kapital Areenalla seurasi hieman alle 2 900 katsojaa. Kuten kahdessa ensimmäisessä Liiga-ottelussa kuluvalla kaudella Kuopiossa, myös nyt tunnelma oli hyvä. Kiitos teille, kotiyleisö.

Kun kaikissa kolmessa Liiga-kauden kotiotteluissa jännitystä ja hyvää viihdettä kotiyleisölle tarjonnut KalPa sai nyt avausvoiton alle, kannattaa lauantai-illan KalPa-TPS ottelua tulla seuraamaan kauempaakin. Silloin luvassa on jälleen vauhdikasta viihdettä. Suikkase sinäkin lauantai-ehtoolla Trust Kapital Areenalle!


Seuraavat kotiottelut:
 - La 28.9. klo 17.00 KalPa - TPS  Classic
 - La 5.10. klo 17.00 KalPa - Kärpät  Premium
 - Ti 8.10. klo 18.30 KalPa - HIFK  Premium