KalPa-JYP 1-3. Vieraiden vuoro nousta päätöserässä voittoon

KalPa-JYP 1-3 (0-0, 1-0, 0-3)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Joulukuussa Jyväskylässä KalPa nousi 1-2 tappiolta 4-2 voittoon iskemällä ensin maalin toisen erän lopussa ja sitten vielä kolmannessa erässä kaksi osumaa. Kun kuukausi oli vaihtunut tammikuuksi ja kaupunki Kuopioksi, mutta joukkueet pysyneet samoina, pysyi myös ottelun kulku tuloksen osalta samoilla linjoilla. Nyt oli JYPin vuoro nousta voittoon kolmannessa erässä, sen tehtyä ottelun kaikki maalinsa samaan erään.

Ottelun heti ensimmäisissä vaihdoissa KalPa jäi keskisuomalaisen traktorin jyräämäksi, mutta savolaisten kierot selkärangat väistivät osumat ja erästä muodostui sen edetessä varsin tasainen. Erän paras pelaaja oli KalPa-vahti Henri Kiviaho, joka sai hengen päälle heti avausvaihdon parista komeasta venytyksestään.

Toinen erä oli niin ikään varsin tasainen. Jos avauserä oli hieman vieraiden, voi toisen erän sanoa olleen ehkä hieman kotijoukkueen. KalPa loi erässä hyviä paikkoja niin ylivoimalla kuin myös alivoimalla, mutta johtomaali syntyi erän lopussa Janne Kolehmaisen maalille heitosta, jolla hän yllätti tilannetta ennakoimaan lähteneen JYP-vahdin.

Kolmannen erän torjunnat merkittiin Kiviaho 3, Tuomas Tarkki 13. Ne eivät kuitenkaan kerro koko totuutta erästä. JYP osoitti erässä materiaalinsa tämän hetkisen paremmuuden KalPaan nähden ja teki väkisin tarvittavat maalit. Vastaavasti kovin nuori KalPa-joukkue loi muutamia mainioita maalipaikkoja, mutta osumia niistä ei syntynyt.