KalPa-Jokerit 4-0, hienolle kotiyleisölle palkinnoksi upea voitto

KalPa-Jokerit 4-0 (1-0, 2-0,1-0)

Tilastot täällä.



Syksy 2005 oli juuri SM-liigaan palanneelle KalPalle vaikea, mutta yksi synkän ajanjakson valopilkkuja oli komea 8-4 kotivoitto Jokereista. Ja silloin Niiralan Monttu tanssi ja soi. Syksy 2013 on ollut KalPalle vaikea, mutta viimeisin synkän ajanjakson valopilkku nähtiin tiistaina komealla 4-0 kotivoitolla Jokereista. Ja Trust Kapital Areena tanssi ja soi.

KalPan maalit kirjattiin Jukka Voutilaiselle (1+2), Marko Kauppiselle (1+2), Saku Kinnuselle sekä Kalle Kermanille (1+1). Kun Pekka Tuokkola venyi hienoon 18 torjunnan nollapeliin, voi sanoa joukkueen kokeneen osaston vastanneen upeasti huutoon ja kantaneen joukkueen reppuselässään voittoon.

Myös otsikoissa viihtymätön peruspakki Jeff Foss ansaitsee maininnan, jenkki nostatti joukkueensa taistelutahtoa vastaamalla avauserässä Jokerien Semir Ben-Amourin haasteeseen menestyksekkäästi. Fossin silmäkulman haava tuli puolustajan oman kypärän visiiristä. Siemen tappelulle iti jo joukkueiden Helsingin kohtaamisesta lähtien, jolloin Ben-Amour koitti koko ottelun haastaa Fossia tuloksetta. Nopeasti savolaistunut Foss syttyi siis hitaasti haasteeseen, mutta kun syttyi, Ben-Amour myös huomasi sen. Savossa kiekkotappeluita ei ihannoida, mutta tässä ottelussa se kuvasti hyvin kotijoukkueen taistelutahtoa. Sitä, milloin KalPan kotiottelussa on edellisen kerran nähty tappelu, sitä harva edes muistaa, niin kauan aikaa siitä on. 

Tunnelma Trust Kapital Areenalla oli hieno läpi ottelun, KalPan taistelu näkyi nyt ylimmille penkkiriveille sekä kotisohville asti ja se sytytti myös yleisön. Ja yleisö sytytti joukkuetta lisää. Tuloksena komea 4-0 kotivoitto suurseurasta, minkä kotiyleisö palkitsi viimeiset kaksi minuuttia kestäneillä rytmikkäillä taputuksilla. Tästä on hieno jatkaa, KalPan ja kotiyleisön yhdessä perjantaina Ilvestä vastaan. Edellisestä Ilveksen Kuopion vierailusta savolaisilla on hampaankolossa ja paljon. Se dramaattinen tappio halutaan nyt maksaa takaisin!


Seuraavat kotiottelut:
- Pe 29.11 klo 18.30 KalPa - Ilves  Classic
- To 5.12. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Supersaver
- La 7.12. klo 17.00 KalPa - HIFK  Premium