KalPa-Ilves 2-4. Nuori KalPa taisteli ja tulitti, Ilves nousi voittoon

KalPa-Ilves 2-4 (2-2, 0-0, 0-2)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

 


Aloitetaan perjantain savolaisen kiekkoillan parhaimmilla asioilla. Yleisömäärä 4133 nousi Savossa jälleen kerran väliviikon ottelussa hienon korkeaksi, myös tunnelma oli hyvä, mistä yleisölle kiitos kaunis. Todella nuoren KalPa-joukkueen miehekäs taistelu heti ensimmäisestä vaihdosta aina viimeiseen asti. 36 vastustajan maalia kohti lauottua kiekkoa kertoo aktiivisuudesta ja halusta ratkaista ottelu.

Jatketaan KalPa-Ilves ottelun huonoimmilla asioilla. Vaikka KalPa oli todella nuori ja taisteli miehekkäästi koko ottelun, silti kahden maalin johdon menetyksestä joukkueen päätä ei voi silittää. Maalia kohti laukausten korkean määrän kääntöpuoli oli lopulta tehottomuus maalintekopaikoissa. Kauden ensimmäisen niin kutsutun kuuden pisteen ottelun häviäminen ja sarjapisteiden yhdelle kovimmista kilpailijoista menettäminen.

Lopetetaan ottelun erikoisuuteen, joka oli nuoruuden määrä KalPan kokoonpanossa. Kokoonpanon 20 pelaajasta peräti yhdeksän oli 1990-luvulla syntyneitä, ja kuudesta puolustajasta heitä oli neljä. Myös Ilveksellä 1990-luvulla syntyneiden pelaajien määrä oli tavallista suurempi, viisi pelaajaa. Yksittäisissä otteluissa valtava määrä nuoruutta yhtä aikaa kokoonpanossa ei luonnollisesti voi olla näkymättä, mutta vastaavasti se on myös valtava määrä sijoituksia tulevaisuuteen, joista osa voi tuottaa hyvinkin korkeaa korkoa jo lähivuosina. Loppukevennyksenä kerrottakoon, että löytyi isäntien kokoonpanosta myös 1970-luvulla syntyneitä pelaajia, kaksikin kappaletta.


Seuraavat kotiottelut:
- La 4.1. klo 17.00 KalPa - JYP  Premium
- La 11.1. klo 17.00 KalPa - Kärpät  Premium
- La 18.1. klo 17.00 KalPa - Pelicans  Classic  <- Liigan Veikkauskierros