KalPa-HIFK 1-2, hesalaisille ensimmäinen voitto Savossa neljään ja puoleen vuoteen

KalPa-HIFK 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Kärppiä vastaan lauantaina KalPa pelasi kaksi ensimmäistä erää erinomaista kiekkoa ja kolmas erä oli tasaista puurtamista. Tiistaina HIFKiä vastaan puolestaan kaksi ensimmäistä erää olivat puurtamista vailla tulosta ja kolmannessa erässä löytyi uusi, isompi vaihde. Tuo vaihde riitti tällä kertaa yhden maalin tappioon, joka puolestaan ei riitä pisteille.

KalPan kavennusmaalista vastasi Janne Kolehmainen, osuma syntyi röyhkeän maalille ajon päätteeksi. KalPa-maalilla Pekka Tuokkola oli varsin vähätöinen ja torjuntoja kirjattiin 15. Toisessa päässä Brad Thiessen sai torjua voiton eteen lähes kaksi kertaa enemmän, 27 kiekon verran. HIFK-vahdin torjuntojen määrä kertoo, että yrityksen määrästä KalPan peli ei jäänyt kiinni, vaan valkopaitojen alhaalla pelannut puolustus oli nyt liian tiivis aita riittävän usein kierrettäväksi.

Voitto oli HIFKille ensimmäinen Savon sydämessä neljään ja puoleen vuoteen, tällä välin maalaisserkut ehtivät pahoittaa hesalaisten mielet peräti yhdeksässä peräkkäisessä ottelussa. Kaikkiaan KalPan pisteputki HIFKiä vastaan oli erittäin kunnioitettava, 12 ottelua pitkä. Juuri nyt voidaan todeta, että paino sanalla oli.

Yleisöä Trust Kapital Areenalla oli noin 3000. Tiistaina KalPa ei ollut parhaimmillaan, mutta tunnelma oli hyvä, kiitos yleisölle mukana elämisestä. Seuraavan kerran KalPalla on mahdollisuus palkita kotiyleisö hyvästä tunnelmasta voitolla lauantaina, kun vastaan saapuu aina hurjasti taisteleva SaiPa. Kyseessä on perinteinen Oktoberfest -ottelu ja Olvi-teltta Trust Kapital Areenan vieressä avautuu jo kello 15, tarjoten saksalaista musiikkia, juomaa ja ruokaa. Willkommen!