KalPa-Blues 0-6, lauantaisaunan sijaan selkäsauna

KalPa-Blues 0-6 (0-2, 0-3, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.



Fakta on, että kun Blues teki ensimmäisestä paikastaan maalin syvää tuskaa poteneen KalPan verkkoon ja toisessa paikassa kiekko kimposi omasta pelaajasta maaliin ja kun KalPa-pelaajien laukaukset kilisivät rautoihin, sai KalPa otteluun painajaismaisen alun. Faktaa on, että kun joukkue potee tuskaa ja peli ei kulje, se voi näyttää siltä ettei joukkue yritä parastaan kun pelaaminen menee puurtamiseksi. Mutta, faktaa on myös se, että minkälaisena KalPan otteet näkyivät lauantaina katsomoon, se oli valitettavan hirveää katsottavaa. Päävalmentaja Jari Laukkanen totesi ottelun jälkeen rehellisesti esityksen olleen luokaton ja hän pyysi joukkueen puolesta kotiyleisöltä anteeksi. Joukkue otti nöyryytyksen kotiyleisönsä edessä oikeutetusti raskaasti ja päällimmäiset tunteet pukukopissa olivat raskas pettymys sekä häpeä omasta suorituksesta.

Fakta on, että KalPan syksy on ollut monipuolisten vastoinkäymisten sävyttämä. Fakta on, että kahta viimeisintä ottelua ennen joukkueen maalivahti-, puolustus- ja alivoimapeli ovat olleet erittäin hyvällä tasolla. Mutta, faktaa on myös se jotta KalPa on voittanut 20 ensimmäisestä Liigan runkosarjaottelusta vain viisi. Ja kotona tilasto on vielä surullisempi, 11 ottelusta ainoastaan kaksi voittoa. Savolaisella itseironialla voi todeta, että alkukaudella KalPan väri kotiotteluissa ei ole ollut keltamusta, vaan sysimusta.

Fakta on, että Liigan runkosarjasta KalPalla on jäljellä vielä 66 prosenttia eli 40 ottelua ja jaossa on vielä peräti 120 pistettä kun eroa pudotuspeliviivaan on yhdeksän pistettä. Pudotuspelipaikka on täysin joukkueen omissa käsissä. Mutta, faktaa on myös se, että joukkueen on synnyttävä marrastauolla uudestaan ja otteluita on alettava voittaa heti kun ottelut jatkuvat.

Maaleille kotiyleisö ei päässyt lauantaina taputtamaan. Suurimmat aplodit keräsivät toisessa erässä Sami Kapasen pienen jäähyn arvoinen hermostuminen ja tunteiden osoittaminen joukkueensa vaisuuteen sekä viimeisellä minuutilla Bluesin kuudes maali. Kotiyleisö on tappioista huolimatta luonut tähän asti jokaiseen kotiotteluun hyvän tunnelman, tappiot eivät ole tunnelmaan vaikuttaneet. Mutta, lauantaina kotiyleisö sai tarpeekseen ja aplodit vieraiden kuudenteen maaliin olivat oikeutettu viesti kotijoukkueelle.

KalPa-joukkueella on nyt puolentoista viikon marrastauon aikana aikaa itsetutkiskeluun, lepäämiseen, harjoitteluun sekä rivien uudestaan järjestämiseen. Tuona aikana joukkueen on synnyttävä uudestaan, minkä jälkeen kausi on mahdollista kääntää vielä positiiviseksi.


Seuraavat kotiottelut:
- Pe 22.11. klo 18.30 KalPa - Tappara  Classic
- Ti 26.11. klo 18.30 KalPa - Jokerit  Premium
- Pe 29.11. klo 18.30 KalPa - Ilves  Classic