Jari Laukkanen kertoo KalPan kesäharjoittelusta


KalPan kesätreenit ovat pyörähtäneet käyntiin ja ohjelma sisältää monipuolisia harjoituksia kuten painia, uintia, voimistelua, spinningiä, ja voimaharjoittelua.  Päävalmentaja Jari Laukkanen kertoi kesätreeneistä hieman tarkemmin.

- Uutena lajina joukkueelle lisättiin tälle kesälle voimistelua, ja paini on myös palannut parin vuoden tauon jälkeen ohjelmaan.  Näiden ensimmäisten viikkojen on tarkoitus totuttaa kroppaa treenaamiseen ja painotukset määritellään vasta, kun urheilijat ovat suorittaneet testejä todellisen lähtötason selvittämiseksi.  Pelaajien ikäerot ovat suuret, joten yksilöinti harjoittelussa on erityisen tärkeää.

Alun kattavaan testipakettiin kuuluu muun muassa polkupyörätesti, jalkakyykky, rinnalle veto, 5-loikka ja spurtteja.  Testit toteutetaan uudelleen heinäkuussa ennen jäitä ja kauden aikana maajoukkuetauoilla. Lisäksi valmennustiimillä on viritteillä jotain uutta, nimittäin luistelutesti, joka olisi riittävän helppo palvelemaan myös kuntoutettavia pelaajia.
 
- Kuntoutuksen kautta toipuvat pelaajat voisivat verrata terveenä tehtyjä testituloksia omaan tilaansa sillä hetkellä.  Tulosten ollessa tarpeeksi hyvät, pelaajat saisivat itseluottamusta palatessaan pelaamaan.  Luistelutesti tulisi olemaan jatkuvassa seurannassa kaikille pelaajille aivan kuten fysiikkatestitkin.

Kesäharjoittelukausi kestää yhteensä kahdeksan viikkoa, jonka jälkeen seuraa kuuden viikon omatoiminen jakso. Rasitustaso kesäharjoittelujaksolla tulee olemaan nousujohteinen.

- Kuten aiemmin mainitsin, ensimmäiset kolme viikkoa tehdään testejä ja totutetaan kroppaa harjoitteluun. Pelaajien lähtötasoon pohjautuen yksilöidään harjoittelu, ja tätä jaoteltua ohjelmaa toteutetaan seuraavat viisi viikkoa. Viimeiset kaksi viikkoa pyritään sitten kasvattamaan rasitustasoa ennen omatoimista jaksoa.