Haastattelussa superjuniori Artturi Lehkonen


Superjuniori on tyytyväinen rooliinsa joukkueessa

Vasta 18-vuotias Artturi Lehkonen on nuoresta iästään huolimatta suuressa roolissa KalPa-joukkueessa. Määrätietoisen nuorukaisen tavoite on selvä - NHL. Sitä ennen hyökkääjä paiskii töitä Kilpipaidassa ja aikoo tavoitella haavettaan naputtelemalla paremmat pisteet kuin viime kaudella. Tällä hetkellä nuorukaisen tehot ovat 3+5=8, ja hän johtaakin KalPan sisäistä pistepörssiä.

- Kauden alkuun on tullut ihan hyvin pisteitä. Tavoitteena on tietenkin tehdä enemmän maaleja ja saada syöttöpisteitä kuin viime kauteen verrattuna. Ajatuksena oli myös pysyä kärkikahinoissa joukkueen sisäisessä pistepörssissä, vaikka en välttämättä johtoasemaa koko kautta säilyttäisikään.

Arsin mielestä kauden alku on ollut hyvin värikäs.

- Ihan ensimmäiset pelit olivat vaikeita. Alkuun tuli tiukkoja yhden maalin tappioita, jotka tuntuivat todella karvailta. Nyt olemme onneksi saaneet käännettyä suunnan, ja koko ajan mennään parempaan päin, hän kertoo ja lisää olevansa myös tyytyväinen rooliinsa joukkueessa.

- Koen saavani hyvin vastuuta, muun muassa ylivoimapelissä. Vastuuta ansaitakseen tulee olla johtava pelaaja, joka tuottaa lisäarvoa joukkueelle, ja tähän rooliin pyrin asettumaan.

Hurjaa tahtia kohti tavoitteita

Liigan lisäksi Arsi pelaa myös nuorten MM-joukkueessa, joten tämän kauden ottelusaldo on hurja: yhteensä noin 80 ottelua. Kova tahti ei kuitenkaan nuoren miehen päätä huimaa, vaan eri jääkiekkosarjat linkittyvät hänen mukaansa toisiinsa hyvin.

- Tällä hetkellä MM-kisat eivät juurikaan vaikuta pelaamiseeni Liigassa. Totta kai haluan näyttää ja todistaa kykyni koko ajan, jotta ansaitsen paikan molemmissa joukkueissa. Maajoukkueleirit saattavat vaikuttaa liigapelaamiseen vähän enemmän. Turnauksessa voi helposti vierähtää vaikka viikko. MM-kisoihin lähteminen on toki pitkä prosessi, mutta se on niin ainutlaatuinen tilaisuus että kaikki varmasti näkevät pelaamaan lähtemisen vaivan mielellään.

Huippulahjakas juniori on kertomansa mukaan ollut poissa harjoituksista viimeksi kauden alussa armeijan kutsuntojen takia. Hän paiskii töitä tahdilla, joka olisi monen muun mielestä lähes mahdoton. Kun unelma on selkeä, sen eteen tehdään kaikki mahdollinen.

- Näkisin itseni viiden vuoden päästä Pohjois-Amerikassa. NHL on haaveeni ja tavoitteeni. Sen eteen pitää tehdä aika paljon työtä, erityisesti saada lisää voimaa. Pikkuhiljaa tässä kuitenkin edetään kohti tavoitetta.

Hollywood-tähtiä ja mustia silmiä

Lehkonen tunnetaan joukkuekavereiden kesken myös nimellä Tsögä.

- Nimi tulee siitä, kun minulla on musta silmä ja näytän kuulemma jääkiekkovalmentaja Törmäsen Antilta, Arsi nauraa.

Nuorukaisen elämä pyörii paljolti jääkiekon ympärillä. Peliin keskittymistä ei saa herpaantumaan helposti.

- En tiedä kenen siellä katsomossa pitäisi istua, jotta keskittymiseni herpaantuisi. Varmaan jonkun Hollywood-tähden. Sekin tietysti riippuisi siitä, saisinko ennen peliä tietää, kuka iso nimi siellä katsomossa istuu.

Arsi on varmasti Hollywood-tähtien tavoin esikuvana monille nuorille kiekkolupauksille, mutta miehen oma idoli löytyy muualta kuin jääkiekon parista.

- Oma esikuvani on amerikkalainen jalkapalloilija Ray Lewis. Hän on mahtava pelaaja ja tehnyt huikean uran, mutta sen lisäksi pidän hänen pelityylistään. Hänellä on aivan mahtava henki ja fiilis päällä, Arsi kertoo. Samanlaista huippufiilistä hän toivoo myös Trust Kapital Areenalle:

-  Katsojilla on oikeasti merkitystä. Tulkaa katsomaan pelejä, se kannustaa meitä ja antaa potkua pelaamiseen.

Artturin voit nähdä jäällä seuraavan kerran Trust Kapital Areenalla KalPa – Kärpät –ottelussa lauantaina 5.10. klo 17.00.



Ps. Maanantaina 7.10. klo 14-15 Arsi on KalPan Facebookin live-vieraana vastailemassa teidän kysymyksiinne!