European Trophy 2013 askel yhä suurempiin kuvioihin

Vuosi vuodelta yhä tärkeämmäksi osaksi seurajääkiekkokautta noussut European Trophy alkaa seitsemän mukana olevan suomalaisjoukkueen osalta ensi tiistaina 13.8. Osallistujamäärä on noussut viime vuosina tasaisesti ja nyt pelataan viime vuoden tapaan 32 joukkueen voimin. Suomalaisjoukkueita vuonna 2013 on viime kauden tapaan mukana seitsemän: Tappara, TPS, HIFK, Jokerit, KalPa, JYP ja Kärpät.

- Vuonna 2006 aloitettiin Suomen ja Ruotsin kesken kahdeksalla joukkueella, vuonna 2010 kilpailu laajentui 24 joukkueeseen ja nyt mennään toista vuotta 32 joukkueella. Kiinnostus etenkin Keski-Euroopassa on kasvanut tasaisesti koko ajan, European Trophyn hallituksen suomalasijäsen Timo Everi sanoo.

Kilpailun kehittämisen suhteen on runsaasti suunnitelmia, joiden osalta projekti on edennyt jo hyvän aikaa. Tarkempaa tietoa ensi vuodesta Everi lupailee myöhemmin syksyllä.

- Voi olla että tässä muodossa European Trophy pelataan nyt viimeistä kertaa. Etenemme kohti seuraavaa vaihetta ja tämän vuoden turnaus on erittäin merkittävä jo senkin kannalta, että asetelmia jatkoa ajatellen ratkotaan nyt.

- Hyvä turnaus on varmasti luvassa, mutta toivotaan että suomalaisjoukkueet vielä menestyvät aavistuksen paremmin kuin parina edellisvuonna.

European Trophy on muodostunut osallistuvien joukkueitten keskuudessa kiinteäksi osaksi kautta ja nimenomaan omana kilpailunaan.

- Totta kai tämä otetaan vakavasti ja jokaista peliä lähdetään voittamaan, viime vuonna lopputurnaukseen saakka yltäneen Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kiteyttää.

- Haasteellista on etenkin se, että vastassa on erityylisiä joukkueita kuin SM-liigassa ja se tekee samalla tästä mielenkiintoista, JYP-luotsi Marko Virtanen toteaa.

Joukkueet on jaettu neljään kahdeksan joukkueen divisioonaan. Jokaisesta divisioonasta voittaja selviytyy lopputurnaukseen, joka pelataan Berliinissä 19. - 22. joulukuuta. Lopputurnaus Red Bulls Saluteen pääsee mukaan myös isäntäjoukkue Eisbären Berlin sekä paras divisioonakakkonen. Mikäli Eisbären Berlin saa lopputurnauspaikan divisioonasijoituksensa perusteella, myös toiseksi paras lohkokakkonen pääsee lopputurnaukseen.

KalPan ensimmäinen European Trophy -ottelu pelataan Linköpings HC:ta vastaan tiistaina 13.8. klo 18.30 Trust Kapital Areenalla.

European Trophy, Premium Club Competition in Europe

Lisätietoa: www.europeantrophy.com