David Printz haluaa todistaa kykynsä KalPa-faneille

Ruotsalainen David Printz, 33, tuli paikkaamaan KalPan rajua puolustajavajausta maaottelutaukoon saakka. Jykevä pakki pelasi ensimmäisen ottelunsa keltamustassa paidassa tiistaina 15.10. Tampereella Ilvestä vastaan. Mies nähdään ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä Trust Kapital Areenalla torstaina 17.10. pelattavassa KalPa - Lukko -ottelussa.

"Ainoa tavoitteeni on pelata mahdollisimman hyvin"

Mies on pelannut AIK:ssa ja Djurgårdenissa Elitserieniä 291 ottelua, Philadelphia Flyerissä NHL:ää 13 ottelua ja Philadelphia Phantomsissa AHL:ää 192 ottelua. Lisäksi puolustaja pelasi SM-liigassa kaudella 2002-2003 HPK:n ja Ilveksen riveissä 42 ottelua. Tähänastisista saavutuksistaan Printz nostaa tärkeimmäksi AHL:n mestaruuden, Calder Cupin vuonna 2005-06. Kokenut puolustaja uskoo olevansa hyödyksi joukkueelle.

- En minä olisi täällä, jos en uskoisi pystyväni paikkaamaan joukkueen tilannetta. Ainoa tavoitteeni KalPassa on hyvin yksinkertainen -  pelata niin hyvin kuin mahdollista. Se on minun tavoitteeni tulevalle kuukaudelle. Haluan vahvistaa joukkuetta ja joukkuepelaamista, ja uskon että tulemme voittamaan jatkossa enemmän otteluita.

193-senttinen ja satakiloinen Printz määrittelee vahvuuksikseen puolustamisen ja fyysisyyden.

- Teen kovasti töitä puolustusosastolla. Koen olevani hyvä myös alivoimatilanteissa. Pyrin omalla pelaamisellani auttamaan muuta joukkuetta ja tukemaan hyökkäystä.

Printz on tykännyt parista päivästään kilpisoturina. Hänet on otettu joukkueessa hyvin vastaan.

- Tunsin entuudestaan pari kaveria Philadelphian taustaorganisaation kautta. Ei ole kyllä muuta kuin positiivista sanottavaa koko porukasta, sillä joukkuekemia on todella hyvä. Voisin nähdä itseni pelaamassa täällä vaikka pidempäänkin. Toivoisin myös, että KalPan fanitkin näkisivät potentiaalini ja sen, että teen jäällä parhaani.

Perheellinen mies rentoutuu kirjojen parissa

Jääkiekon pelaamisen lisäksi mies nauttii ajanvietosta perheensä kanssa.

- Minulla on vaimo ja kaksi poikaa. Vapaa-ajalla haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa perheeni kanssa. Olen kentän ulkopuolella oikeastaan hyvin rauhallinen mies. Viihdyn myös loistavasti ihan perusajanvietteen, kuten kirjojen ja TV:n parissa, David kertoo.

Ruotsalaispakin perhe saapuukin tänään torstaina 17.10. Suomeen ja Kuopioon. He eivät kuitenkaan jää maaottelutaukoon saakka, vaan tulevat vain vierailemaan pariksi päiväksi.


David Printz pelaa KalPassa numerolla 33.