Champions Hockey League aloittaa elokussa 2014 - Myös KalPa mukana

Champions Hockey League aloittaa elokuussa 2014. Eurooppalaisten jääkiekkoliigojen yhteistyössä rakentama konsepti nostaa jääkiekon näkyvyyttä ja tuo lajin entistä paremmin katsojien ulottuville.

Jääkiekon SM-liiga Oy on perustajaosakkaana mukana yhdessä viiden muun eurooppalaisen liigan, 26 seuran ja kansainvälisen jääkiekkoliiton yhteishankkeessa, jossa kansallisten liigojen rinnalla pelataan maanosan mestaruudesta kaudesta 2014-2015 alkaen. CHL:n suomalaisia perustajaosakkaita ovat HIFK, JYP, KalPa, Kärpät, Tappara ja TPS.

”On hienoa, että kansallisten liigojen ja IIHF:n yhteinen tahtotila toteutui näinkin nopeasti. Eurooppalainen yhteistyö on tarpeen lajin yleisen arvostuksen nostamiseksi. Kotimaisen Liigamme panos ja rooli uuden CHL:n kehittämisessä on ollut merkittävä. Liigan mukanaolo takaa suomalaiselle jääkiekolle vahvan näkyvyyden jääkiekon järjestäytyneessä kansainvälistymiskehityksessä, sillä perustajaosakkaina olevan kuuden suomalaisen seuran lisäksi liigan mukanaolo takaa parhaimmillaan kahdeksan suomalaisseuran osallistumisen turnaukseen”, toteaa Liigahallituksen puheenjohtaja Hannu Penttilä.

”Päähuomio pysyy jatkossakin kotimaan Liigassamme ja sen kehittämisessä. CHL tuo tähän kuitenkin uuden ulottuvuuden tiiviin eurooppalaisen yhteistyön kautta. Euroopan laajuinen yhteistyö myös mahdollistaa ”parhaiden käytäntöjen” lainaamisen liigojen välillä, jolloin toimivat konseptit saadaan käytäntöön nopeasti. Laajemmin ajateltuna tässä on mahdollisuus nostaa jääkiekkoa lajina nykyistä suuremman yleisön tietoisuuteen. Eurooppalaiset jääkiekkoliigat tarvitsevat lisää ”valovoimaa” kilpaillessaan katsojien ja yhteistyökumppaneiden huomiosta. Tämä tilanne on havaittavissa myös suomalaisen Liigaperheen keskuudessa”, sanoo Liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto.

Turnaus pelataan vuosittain kaikkien mukanaolevien kansallisten liigojen yhteiseen peliaikatauluun sovitettuna siten, että osa otteluista pelataan ennen kansallisten sarjojen alkua ja osa kauden aikana. CHL-pelit pelataan siten, että ne limittyvät Liigan ja maajoukkuetapahtumien lomaan. Liigan oma ohjelma ei häiriinny ja CHL-pelit saavat parhaan mahdollisen huomion. 

CHL on tänään tiedottanut yksityiskohtaisemmin turnauksen perustamisesta, ohessa linkki englanninkieliseen tiedotteeseen. Myös Liigan sivuilla on aiheesta lisätietoa.

Champions Hockey League on kansallisten liigojen, seurajoukkueiden ja kansainvälisen jääkiekkoliiton yhteinen hanke, jonka sekä investoinnit että omistus jakaantuu 26 seuran (63%), kuuden liigan (25%) ja IIHF:n (12%) kesken.

Ensimmäisellä kaudella pelaavien joukkueiden määrä on 40. Kansallisten mestareiden ja perustajaseurojen lisäksi CHL voi jakaa ‘villejä kortteja’ muun muassa muiden eurooppalaisten kansallisten liigojen mestareille.

Yksityiskohdat säännöistä ensimmäisen kauden peli- ja playoffs-aikatauluineen esitellään Red Bulls Salute -lopputurnauksessa Berliinissä 20. joulukuuta. Kaikki kuusi Red Bulls Salutessa (19.-22.12.2013) pelaavaa joukkuetta kuuluvat 26 perustajajoukkueen ryhmään.