Verryttely suoritettu, Ässät maalin tarkempi

Ässät-KalPa 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)  Tilastot täällä.

Paras seitsemästä -pudotuspelisarjojen ensimmäinen ottelu on verryttelyä itse sarjaan. Nyt tämä ottelu on takana ja ensimmäiseksi otteluksi hyvätasoisessa taistossa yhden maalin tarkempi oli Ässät.

Ässät sai kaiken mitä se ottelun alulta toivoi, paineita vähentävän ja hurmosta nostavan nopean maalin. KalPa osoitti viihtyvänsä mainiosti Isomäen hallin tunnelmassa ja vaikka Ässillä ottelussa olikin omat vahvat jaksonsa, ei KalPalla avausottelussa mitään hätää ollut.

Keskiviikko oli niukasta tappiosta huolimatta savolaisille lupauksia antava, sillä fyysisyys ja etenkin oman maalin varjeleminen olivat hyvää tasoa ja tarkemmalla viimeistelyllä KalPa olisi ryöstänyt kotiedun Ässiltä jo heti avausottelussa. Kaukana se ei nytkään ollut, mutta lähellä olemista ei lasketa.

KalPan tasoituksesta vastasi maalin edestä Tommi Miettinen, joka pelaa kauden parhaat pelinsä aina pudotuspeleissä. Maalin lisäksi Miettinen näytti konkarina esimerkkiä nuoremmilleen myös kuinka vastustajalle annetaan kovuutta oman maalin edessä. Upean syötön Miettisen maaliin tarjosi laidasta ensimmäisen miesten pudotuspelinsä pelannut Kasperi Kapanen. Nuoresta miehestä näkee heti, että hänestä kasvaa isojen otteluiden pelimies. Ässien voittomaali syntyi vajaat kolme minuuttia tasoitusmaalista.

KalPa työllisti Ässä-vahti Antti Raantaa 26 torjunnan verran ja Ässät puolestaan Mikko Koskista 10 kertaa enemmän. Koskinen oli maalillaan odotetun hyvä ja itse rauhallisuus. Tähtivahtien ensimmäisessä kohtaamisessa Raanta oli yhden osuman verran parempi tai onnekkaampi, kuinka vain. Pudotuspeleissäkin kaikki osumat lasketaan.

Ottelusarja jatkuu heti torstaina Kuopiossa. Kuinka Porista Kuopioon lentämällä saapuvan Ässien liike riittää Niiralan lentokentällä? Kaasuttaako linja-autolla Porista palaava KalPa kotikaukalossaan karkuun?


Seuraavat kotiottelut:
- To 21.3. klo 18.30 KalPa-Ässät
- Ma 25.3. klo 18.30 KalPa-Ässät
- To 28.3. klo 18.30 KalPa-Ässät (tarvittaessa)