Uudet kilpisoturit esittelyssä, osa 3: Antti Kerälä

Uudet kilpisoturit esittelyssä, osa 3:
Antti Kerälä

(Haastattelu tehty 30.5.2012)



Keskushyökkääjä Antti Kerälä, 25, teki KalPan kanssa 2-vuotisen sopimuksen. Hämeenlinnasta kotoisin oleva Kerälä on HPK:n kasvatti, joka on pelannut aikuisten tasolla kaksi kautta Mestiksen eri joukkueissa. Edelliset kaksi kautta mies edusti Helsingin Jokereita. Nyt Kerälällä on edessään kolmas SM-liigakausi, ja taitava hyökkääjä hakee Kuopiosta uutta vauhtia uralleen.

1. Millaisin mielin olet tullut pelaamaan KalPaan? Miten perustelisit seuravalintaasi?
- Todella positiivisin mielin tänne tulin. Kyllä niitä muitakin kiinnostuneita seuroja tuossa matkan varrella oli ja aikani mietin asioita, mutta KalPan pelitapa tuntui sopivan itselleni parhaiten. Lisäksi se, että täällä on hyvä joukkue, joka haluaa menestyä, ja monia ennalta tuttuja pelaajia, vaikutti valintaani. Joka suunnalta olin oikeastaan kuullut KalPasta pelkkää hyvää, ja hetki hetkeltä sitten vakuutuin enemmän siitä, että kyllä tämä nyt on se juttu.

2. Miten hyvin olet sopeutunut uuteen kaupunkiin? Tuottaako Savon murre haasteita?
- Muutaman viikon olen ehtinyt kaupungissa olla, ja hyvin olen viihtynyt. Pienempi kaupunki tämä tietysti on kuin Helsinki, mutta todella mukavalta paikalta ja etenkin kivalta kesäkaupungilta Kuopio vaikuttaa. Savon murretta olen toki jonkin verran jo kuullut, mutta ihan vielä ainakaan ei ole puhetyyli minuun tarttunut.

3. Millaisia tavoitteita olet asettanut itsellesi alkavalle kaudelle? Mitä lisäarvoa tuot joukkueeseen?
- Toivottavasti pysyisin ainakin terveenä koko kauden ajan. Mitään tiettyä pistetavoitetta en ole itselleni asettanut, mutta tietysti yritän saada mahdollisimman paljon vastuuta etenkin hyökkäyspäässä ja pelata illasta toiseen tasaisen hyvin. Sitä kautta toivottavasti tulee myös onnistumisia. Ja joukkueena totta kai lähdemme hakemaan menestystä ja pelaamaan mestaruudesta.

4. Mitkä asiat näet KalPan joukkueen vahvuutena?
- Sanoisin, että joukkueella on kiekollisesti taitava ja nopea pelityyli, joka tuottaa vastustajalle monesti ongelmia. Viime kauden runkosarjan voitto on tästä varmasti hyvä osoitus, vaikka kausi sitten loppuikin lyhyeen. Meillä on monipuolinen ja hyvähenkinen joukkue, joka ennen kaikkea on todella nälkäinen ja haluaa tulevalla kaudella edetä pitkälle.

5. Mitkä ovat omat vahvuutesi pelaajana? Entä missä asioissa on eniten kehitettävää?
- Vahvuudet ovat ilman muuta hyökkäyspelaamisessa. Pelin tekeminen ja luistelu ovat aina olleet hyviä puoliani, kun taas puolustuspelaamisessa minulla olisi sitten varmaankin eniten parannettavaa.

6. Minkä ikäisenä olet aloittanut jääkiekon pelaamisen? Onko ammattilaisura ollut haaveenasi lapsesta saakka?
- Aloitin niihin aikoihin kun menin kouluun. Lapsena ei mielessäni ollut vielä mitään ammattilaisuraa, vaan halusin pelata ennen kaikkea siksi, että jääkiekko oli kivaa. Jalkapalloa pelasin muistaakseni C-junioreihin saakka, mutta jääkiekko vei sitten voiton, koska se on lajina mielestäni monipuolisempi ja vauhdikkaampi. HPK:ssa pelasin juniorivuodet ja sitten pari kautta Mestiksessä, jossa sitten ihan kunnolla tajusin, että minulla on mahdollisuus pelata tätä ihan ammatikseni.

7. Millaisia muistoja sinulla on Mestiksestä ja Jokereista?
- Mestiksessä ensimmäisellä kaudella olin muutamankin joukkueen mukana, mutta toinen vuosi Jokipojissa oli hyvä niin itselleni kuin joukkueelle, sillä voitimme lopulta mestaruuden. Jokereista jäi hyvät muistot, sillä meillä oli hyvä joukkue molempina vuosina ja organisaatiossa hoidettiin kaikki asiat hyvin. Pisteiden valossa ensimmäinen kauteni oli henkilökohtaisesti parempi. Helsingissä oli tietysti hieno pelata, mutta tuntuu, että aina jos siellä voittaa tai häviää, joutuu olemaan enemmän tai vähemmän otsikoissa. Tietyllä tavalla halusin nyt tulla pelaamaan vähän pienempään kaupunkiin.

8. Kuinka pitkään tarkoituksesi on pelata ja mitä haluaisit urasi aikana saavuttaa?
- Ei minulla sen tarkempia urasuunnitelmia oikeastaan ole. Tällä hetkellä haluan kehittyä pelaajana ja pelata niin kauan kuin rahkeeni riittävät ja pysyn kunnossa. Tietysti myös haluaisin menestyä mahdollisimman pitkälle. Aika näyttää mitä tapahtuu.

9. Jos et pelaisi jääkiekkoa, mitä tekisit työksesi?
- Olisin ehkäpä jonkinlainen erämaaopas, se voisi olla ihan hauskaa puuhaa.

10. Millainen koulutausta sinulla on?
- Olen käynyt lukion, ja sitten Joensuussa pelatessani minulla oli mahdollisuus käydä siinä jääkiekon ohella urheiluhierojakoulu, mitä pidän todella hyvänä juttuna. Valmentajatyyppinä en itseäni näe, mutta mahdollisesti joukkueen huoltajana voisin joskus toimiakin.

11. Mikä jääkiekossa on hienointa? Entä ikävintä?
- Hienointa on se ihan jokapäiväinen tekeminen, harjoittelu ja yhdessäolo. Ikävintä on se, että pelireissut ovat monesti pitkiä ja tämä homma vie siksi melko paljon aikaa.

12. Millaisena asiana koet sen, että KalPa joutuu matkustelemaan paljon?
- Nuorempana jostakin syystä vierastin matkustelua aika paljonkin, koska en ollut tottunut siihen. Hämeenlinnasta oli kuitenkin kohtuullisen lyhyet matkat joka puolelle. Joensuussa pelatessani siihen matkusteluun kuitenkin sitten totuin yllättävän hyvin, joten ei se enää niin pelottava ajatus ole. Pelireissut kuluvat yleensä joko leffaa katsellessa tai takapenkillä pelikorttiringissä, ja joskus saatan myös nukkua.

13. Millaisia vapaa-ajan harrastuksia sinulla on?
- Jalkapalloa ja sulkapalloa on kiva pelata, mutta esimerkiksi golfia en pelaa kyllä ollenkaan toisin kuin monet pelikaverit. Urheilun lisäksi sitten kalastus on sellainen mukava harrastus ollut aina.

14. Paljonko juokset 100 metriä?
- Tämä on aika paha kysymys, koska en muista nyt yhtään. No… yli 10 mutta alle 15 sekuntia on ainakin varma vastaus!

15. Millaista musiikkia kuuntelet?
- Kotimaista rockia tulee kuunneltua ehkä eniten.

16. Jos saisit muuttaa SM-liigan säännöissä tai käytännöissä yhden asian, mikä se olisi?
- Minusta sen säännön, että joukkueen kokoonpanoon saa nimetä vain 18 kenttäpelaajaa, voisi palauttaa takaisin vanhaan käytäntöön. Vaihtopenkillä voisi olla yksi tai pari pelaajaa enemmän. Nyt jos joku pelaaja loukkaantuu, tulee muille pelaajille aina enemmän kuormitusta. Lisäksi nuoret pelaajat saisivat paremman mahdollisuuden päästä mukaan pelaamaan ja antamaan näyttöjä.

17. Mitä terveisiä lähettäisit KalPan kannattajille?
- Toivottavasti jaksatte tulla peleihin kannustamaan ja pitämään ääntä! Siitä se joukkuekin saa paljon lisää voimaa.