Tommi Miettinen nosti KalPan kahden maalin takaa voittoon ja joulutauolle sarjakolmosena

KalPa - SaiPa 5-4 VM (1-2, 1-1, 2-1, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien videot täällä.

Elokuun alkupuolella European Trophy otteluilla käynnistynyt KalPan kausi on kulkenut syyskaudella vaikeuksien kautta voittoon. Näin kävi myös torstaina Trust Kapital Areenalla, kun KalPa nousi viimeisen vajaan viiden minuutin aikana kahden maalin takaa tasoihin ja voittomaalikilpailussa ohi. Samalla joukkue lähti joulunviettoon komeasti sijalta kolme, kun kova tavoite runkosarjaan on neljän joukkoon.

Ottelun KalPaa vähemmän pelannut SaiPa lähtee kuorruttamaan joulukinkkua pisteen enemmän keränneenä, sijalta kaksi. Erinomaisen tasaisen ja viihdyttävän SM-liigan syyskauden yllättäjä numero yksi on ehdottomasti juuri SaiPa. Viimeksi keväällä 2006 pudotuspeleissä nähdylle SaiPalle ja lappeenrantalaisille menestyksen todella mielellään suo.

Savolaiset nousivat ottelussa kaksi kertaa kahden maalin takaa tasoihin. Maalintekijöinä toimivat nyt Adam Masuhr (1+1), Jyri Junnila, Janne Kolehmainen ja Sakari Salminen. Joonas Riekkinen sai syöttöpisteen kahteen maaliin. Ottelun voittomaalikilpailussa ratkaisi aina tyylikäs, vahvaa kautta pelaava Tommi Miettinen (1+1), joka tyylitteli kiekon helpon näköisesti aivan yläriman alle. Mikko Koskinen KalPa-maalilla torjui 22 kertaa sekä voittomaalikilpailussa kaikki SaiPan viisi yritystä.

Syyskuussa 1992 vain 16-vuotiaana SM-liigassa debytoinut Miettinen on tehnyt KalPa-kasvateista yhden pisimmän ja komeimman uran. Torstaina alkoi myös yhtenä kaikkien aikojen lahjakkaimpana KalPa-lupauksena pidetyn Kasperi Kapasen ura miesten tasolla, niin ikään 16-vuotiaana. Debyytti sujui hyvin ja valmennusjohto antoi luottoa myös voittomaalikilpailussa. SaiPa-vahti Jani Nieminen oli kuitenkin vielä 145 pelatun SM-liigaottelun kokemuksella ovelampi kuin 11 minuutin SM-liigakokemuksen Kapanen.

KalPan SM-liigajoukkue vetäytyy joulutauolle ja palaa tositoimiin perjantaina 28. päivä Tampereella, perinteistä Ilvestä vastaan. Savolaisyleisölle on tarjolla SM-liigaviihdettä seuraavan kerran seuraavana päivänä, lauantaina 29. päivä, vastustajana yhtä lailla perinteikäs TPS. Vaihtuuko joulukuusi Saku ja Mikko Koivuun?


Seuraavat kotiottelut:
 - La 29.12. KalPa - TPS
 - Pe 4.1. KalPa - HPK
 - Ti 8.1. KalPa - Lukko