Tasaväkisessä kamppailussa SaiPa niukasti kilpisotureita parempi

Tiistai-illan kotiottelu Trust Kapital Areenalla oli odotetusti tasainen KalPan ja SaiPan välillä. Kotijoukkue joutui heti ensimmäisessä erässä takaa-ajoasemaan, eikä kavennusmaaleista huolimatta peliä saatu tasoihin. Ykkösketju sai aikaan KalPan molemmat maalit kultakypärä Sakari Salmisen osumilla.

Ensimmäisen erän puoleen väliin saakka peli kulki tasaisesti päädystä toiseen, jonka jälkeen SaiPa sai yllättäen aivan uuden vaihteen päälle tiukalla karvauspelillä tehden kaksi maalia alle minuutissa. Vierasjoukkueen ensimmäisestä maalista oli vastuussa KalPan paidassakin aiemmin pelannut keskushyökkääjä Ville Hämäläinen. Toinen maali syntyi kotijoukkueen oman päädyn huolimattomuuden avittamana Jasper Piitulaisen laukauksesta. Siirretyn rangaistuksen aikana erän loppupuolella Sakari Salminen sai ketjukavereidensa kautta kiekon lapaan ja pujotteli itsensä taitavasti sopivaan rakoon, josta hän laukoi KalPalle kavennusmaalin.

Lappeenrantalaisten jaloissa oli enemmän liikettä toisen erän alussa ja SaiPa siirtyi jälleen kahden maalin karkumatkalle KalPan kärsiessä rangaistusta. Onneksi kilpisoturitkin saivat tilaisuuden näyttää tehokasta ylivoimaansa, kun Jasse Ikosen aloitusvoitosta Jussi Timonen laukoi ja Sakari Salminen ohjasi KalPalle kavennusmaalin. Kotijoukkue sai tästä lisää puhtia peliin, joka kantoi myös kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen rikkeen seurauksena SaiPalla oli mahdollisuus ratkaista peli rangaistuslaukauksella. KalPa-maalivahti Mikko Koskinen veti kuitenkin pidemmän korren ja yhden maalin ero vieraisiin säilyi. Erän lopussa Koskinen otettiin pois maalilta ja kilpisoturit rummuttivat viimeisen peliminuutin kuudella kenttäpelaajalla. Kovasta taistelusta ja loppurutistuksesta huolimatta tasoitusmaalia ei syntynyt, joten maalittoman kolmannen erän jälkeen peli päättyi 2-3 lukemiin.

Tervetuloa seuraamaan KalPa-HIFK kotiottelua Trust Kapital Areenalle lauantaina 3.11. klo: 17:00!