Tammikuun tasaus -kamppailu KalPa-Kärpät perjantaina 18.1. - Laukkasen ja Aravirran mietteet ottelusta



KalPa-Kärpät Trust Kapital Areenalla perjantaina 18.1. klo 18:30! Otteluisäntä: Autotalo Laakkonen

KalPa pelaa tulevana viikonloppuna peräkkäisinä päivinä Tammikuun tasaus -otteluissa Oulun Kärppiä vastaan.  Kilpisoturit saavat kotiedun aloittamalla urakkansa Kuopiossa perjantaina.  Ensimmäisessä runkosarjan kohtaamisessa KalPa nousi kahden maalin tappioasemasta tasoihin ja lopulta vei voittomaalikilpailun nimiinsä Craig Smithin osumalla.  Marraskuun kotiottelussa tunteet kävivät kuumina, kun kolmannen erän lopussa saatujen rangaistusten siivittämänä siirryttiin jatkoajalle ja uupunut kotijoukkue hävisi liigassa eniten maaleja tehneen Jukka-Pekka Haatajan onnistuessa.  Taisteluparin viimeisin kamppailu päättyi yhden maalin erolla Kärppien hyväksi, joten tulevalla vastustajalla on siis yksi voitto plakkarissa enemmän. 

Molempien joukkueiden päävalmentajat, KalPan Jari Laukkanen ja Kärppien Hannu Aravirta, avasivat tunnelmiaan heille esitettyjen kysymysten kautta:

Syttyykö joukkue ja yleisö kahden pohjoisimman joukkueen taisteluihin enemmän tavalliseen liigaotteluun verrattuna?

Laukkanen: - Ei mielestäni. Kärpät on toki haasteellinen joukkue ja jostain syystä meillä on joko heitä vastaan vaikeuksia tai sitten Kärpät vain onnistuvat meitä vastaan.  Yleisön osalta voisin sanoa, että Kärpät on aina herättänyt paljon kiinnostusta kotiyleisössä.

Aravirta: - Riippuu ottelutapahtumasta itsestään enemmänkin miten yleisö syttyy.  KalPa kuuluu niihin joukkueisiin, jotka vetävät yleisöä, mikä taas positiivisesti vaikuttaa joukkueeseen.

Päästäänkö Tammikuun tasaus -otteluissa tunnelman ja valmistautumisen osalta niin lähelle pudotuspelejä kuin runkosarjassa vain on mahdollista?

Laukkanen: - Meidän osalta kyllä, sillä Kärpät on hyvä pelillinen mittari. Erityisesti tarkkuudessa ja tasaisuudessa pelataan pudotuspelityyliin.

Aravirta: - Kyllä pudotuspelien henkeä on monessakin mielessä.  Otteluissa pelataan selkä selkää vasten ja tämänhetkinen tilanne sarjataulukossa tuo myös oman mausteensa otteluihin; tärkeistä pisteistä pelataan.

Vastustajan vahvuudet, joihin tulee kiinnittää huomiota/ joita varoa?

Laukkanen: - Kärpät on ideologialtaan samankaltainen kuin me; joukkue pyrkii olemaan kiekollisena ja omaa hyvän syöttöpelin.  Se kumpi toteuttaa tätä ideologiaa paremmin pelaten omaa peliä, voittaa keskinäiset ottelut.

Aravirta: - KalPa on taitava kiekollinen ja liikkuva joukkue.  Maalivahti Mikko Koskinen on ehdottomasti myös vahvuus, sillä hän mielestäni kuuluu SM-liigassa kolmen parhaan joukkoon ja on hyvänä päivänä erittäin vaikea ohittaa.

Vastustajan osa-alueet, joihin on pystyttävä iskemään?

Laukkanen: - En erittelisi vastustajassa mitään heikkoutta, mutta Kärppiä vastaan on pystyttävä hyödyntämään maalintekopaikat tehokkaammin kuin aikaisemmissa kohtaamisissa tällä kaudella.

Aravirta: - Enpä kerro!


Tervetuloa seuraamaan jännitysnäytelmää Trust Kapital Areenalle ja kannustamaan kotijoukkue vahvoihin esityksiin!

Lippujen ennakkomyynti:
- Sport Cafe Pelimies, Tulliportinkatu 54 (ma-pe klo 7-22, la klo 9-22, su 9-21)
- Kotipizza Petonen, Jalkasenkatu 7 (ma-la klo 11-20.30, su klo 12-20.30)
- Lippupalvelun myyntipisteet sekä netissä Lippupalvelun KalPa-sivuilla täällä.

Pääsylippujen hinnat alkaen:
- Istumaan: 18 € / 20 € / 25 € / 27 €
- Perhelippu (2+2 / 1+3) 68 €
- Seisomaan: aikuiset 13 €
- Ale-ryhmät * 10 €
- Lapset 7 € (7-15 v.) ja pyörätuoliasiakkaat
* = opisk., eläk., varusm., työttömät (Kuopion Työttömät Ry:n kortilla) Varaudu todistamaan alennusoikeutesi pääsylippua ostettaessa sekä hallin ovella!
Esitetty hinta sisältää toimituskulut 2 €/lippu KalPan myyntipisteellä (Pelimies, KalPan toimisto, jäähallin A-ovi sekä Kotipizza Petonen). Toimituskulu voi vaihdella muilla myyntipisteillä. Lisätietoja toimituskuluista täällä.

Lippujen myynti hallilta:
Alkaen klo 17.30 A-ovella. Sisäänkäynti kaikilta ovilta klo 17.30.

Autoilijoille tiedoksi:
- Aivan jäähallin lähietäisyydellä sijaitsevasta Haapaniemen pysäköintitalosta löytyy noin 250 ilmaista parkkipaikkaa!

Aktiviteetit ottelutapahtuman aikana:
- Katsojamääräveikkaus Monttu Pubissa klo 17.30-18.30. Oikein tai lähimmäksi veikannut saa Kotipizza Petosen pizzalahjakortin, palkinto noudettavissa B-tasanteen KalPa Shopilta.
- Toisella erätauolla jäällä Olvi Sumo Challenge.

Aktiviteetit ottelutapahtuman jälkeen:
- Jälkipelit alkavat Introssa (Kauppakatu 20) noin 45 minuuttia ottelun päätyttyä. Jälkipelivieraana kiekkopersoona Ismo Lehkonen.

Media:
- SM-liigakierroksen kaikki maalit Nelosen IS-Urheilu-uutisten yhteydessä.
- SM-liigakierros YLE Puheella, taajuudella 88,1 MHz.
- SM-liiga seuraa ottelut reaaliajassa täällä.
- YLEn teksti-tv seuraa ottelut sivulla 221.
- MTV3:n teksti-tv seuraa ottelut sivulla 221.