Suunnittele KalPalle maskotti ja voita 2000 euroa!

KalPa-maskotin suunnittelukilpailu on kaikille avoin. Se on suunnattu etenkin muotoilualan ammattilaisille ja alan opiskelijoille, KalPa-kannattajille sekä suunnittelusta kiinnostuneille.

Kilpailuaika on 6.2.-13.3.2013. Jury valitsee finalistit, joista suuri yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan Facebookissa. Voittajan valitsee KalPa Hockey Oy.

Kilpailun palkintosumma on 2000 €. Voittaja julkistetaan keväällä 2013. KalPa-maskotin ensiesiintyminen tapahtuu SM-liigan kotiavauksessa syyskuussa 2013.

Minkälainen KalPa-maskotin tulisi olla juuri Sinun mielestä?


Kilpailusäännöt - KalPa-maskotin suunnittelukilpailu

1. Suunnitteluaihe
Kilpailun tarkoituksena on suunnitella SM-liigassa pelaavalle jääkiekkoseura KalPalle maskotti. Maskotin tulee ilmentää jollakin tavalla KalPan värejä (musta ja keltainen) sekä henkiä savolaisuutta, iloisuutta, positiivisuutta ja urheilullisuutta. Lisäksi maskottihahmon tulee olla pitkäikäinen, etenkin lapsille suunnattu ja valmiin maskotin sisään tulee mahtua 160-180 cm:n kokoinen aikuinen. Maskotti kannattaa suunnitella niin, että sen päällä voi olla KalPan pelipaita ja että hahmo pystyy luistelemaan jäällä sekä liikkumaan muutenkin esteettömästi esimerkiksi jäähallin katsomotiloissa kuten rappusissa. Maskotin käsien tulee olla vapaat.
 
Kilpailussa haetaan suunnittelumallia (piirros), josta voidaan toteuttaa KalPa-maskotti tuleville jääkiekkokausille. Maskottia tullaan käyttämään etenkin KalPan SM-liigaotteluissa sekä erilaisissa perhetapahtumissa, mutta myös muissa PR-tapahtumissa.
 

2. Kilpailuaika
Kilpailuaika on 6.2.-13.3.2013. Tulokset julkistetaan keväällä KalPan kotisivuilla sekä Facebookissa. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.


3. Kilpailun osallistujat
Kilpailu on avoin kaikille. Toivomme, että kilpailuun osallistuu etenkin Suomessa asuvat muotoilualan ammattilaiset sekä alan opiskelijat. Kilpailussa ei ole ikärajaa tai taustavaatimuksia.
 

4. Kilpailun järjestäjä
Kilpailun järjestäjä on KalPa Hockey Oy. KalPa on perinteikäs kuopiolainen jääkiekkoseura, joka pelaa jääkiekon SM-liigassa. KalPa on Savon ylpeys, joka korostaa toiminnassaan savolaisuutta ja yhteisöllisyyttä. KalPan joukkueella on Suomessa laajasti tunnettu, yleisöä kiinnostava pelitapa ja se pelaa liikkuvaa taitojääkiekkoa. KalPan kotiotteluissa käy katsojia kausittain 150 000-160 000.
 

5. Jury
Kilpailuaikana palautetut työt arvioidaan juryn kesken ja jury valitsee kilpailutöiden joukosta finalistit. Finalistit julkaistaan KalPan kotisivuilla ja Facebook-sivuilla, jossa yleisö voi äänestää ja kommentoida suosikkiaan. Lopullisen voittajan valitsee KalPa Hockey Oy.
 
Juryyn kuuluvat:
Markku Ruotsalainen, läänintaiteilija
Jere Ruotsalainen, toimitusjohtaja, Fantasiarakenne Oy
Jari Tourunen, päätoimittaja, Savon Sanomat
Kimmo Kapanen, toimitusjohtaja, KalPa Hockey Oy
Paula Seppänen, markkinointipäällikkö, KalPa Hockey Oy
 

6. Palkinto
Kilpailun palkintosumma on 2000 €. KalPa Hockey Oy:n voittajaksi valitsema suunnittelija saa 1000 € ja mikäli voittanut työ toteutetaan maskotiksi, saa suunnittelija tästä lisäksi 1000 €. Palkintosumma maksetaan voittajalle yhden kuukauden sisällä voittajan julkistamisesta. Jury voi nimetä kunniamainintoja. Juryn päätöksestä ei voi valittaa.
 

7. Kilpailutöitä koskevat vaatimukset ja osallistumisohjeet
Kaikkien kilpailutöiden tulee olla ammattimaisesti toteutettuja ja niihin liittyvän dokumentaation tulee olla julkaisukelpoista. Kilpailija voi osallistua suunnittelukilpailuun useammalla työllä. Jokaisella maskotilla tulee olla myös nimi ja aineistossa tulee olla lyhyt selostus maskotin valmistukseen käytettävästä materiaalista.
 
Kilpailumateriaali tulee toimittaa vähintään kahtena A4-kokoisena (210 x 297 mm) kuvana, toinen maskottihahmon edestä ja toinen takaa.
 
Kilpailuun ei hyväksytä töitä, joilla kilpailija on jo aiemmin osallistunut vastaaviin kilpailuihin tai joita on toteutettu myynti-, näyttely- tai muuta tarkoitusta varten. Kilpailutyöt eivät saa loukata kenenkään immateriaalioikeuksia. Kilpailija vastaa siitä, ettei kilpailutyö loukkaa kenenkään tekijänoikeuksia tai muita immateriaalioikeuksia, eikä ole vastoin hyvää tapaa, lakia tai viranomaisten määräyksiä. Kilpailun järjestäjällä ei ole velvollisuutta tarkistaa kilpailutyöhön  kohdistuvia immateriaalioikeuksia tai muita oikeuksia. Kilpailija nimenomaisesti vapauttaa kilpailun järjestäjän kaikesta vastuusta kolmansien osapuolien esittämiin vaatimuksiin kilpailutyöhön liittyen. Kilpailija vastaa omalla kustannuksellaan kilpailutyöhön liittyvistä riitaisuuksista ja niistä aiheutuvista mahdollisista oikeudenkäynti- yms. kustannuksista, vahingonkorvauksista ja muista mahdollisista korvausvelvoitteista.
 
Kilpailuun osallistuminen tapahtuu kirjekuorella, jonka tulee sisältää kilpailuehdotukset edellä mainitusti sekä lyhyen kuvauksen maskotin valmistuksessa käytettävistä materiaaleista. Lisäksi kirjekuoresta tulee löytyä yhteystietokirjekuori.
 
Kaikkiin kilpailuehdotukseen sisältyviin materiaaleihin tulee merkitä kilpailijan itsensä valitsema nimimerkki. Nimimerkki merkitään piirrosten oikeaan yläkulmaan sekä yhteystietojen yhteyteen. Kaikkien kilpailutöiden on oltava kilpailunjärjestäjällä viimeistään 13.3.2013. Sen jälkeen saapuneita töitä ei hyväksytä kilpailuun.
 

8. Kilpailutöiden ja kilpailijoiden henkilötietojen käyttäminen
Kilpailutyöt arvioidaan anonyymeinä. Kilpailutyön mukaan tulee liittää kilpailijan nimimerkillä merkitty suljettu läpinäkymätön kirjekuori. Kirjekuoren sisältä tulee löytyä kilpailijan yhteystiedot (nimi, postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).
 
Kilpailussa palkitut kilpailutyöt tulevat saamaan julkisuutta. Järjestäjällä on oikeus esitellä palkittuja kilpailutöitä erilaisissa tapahtumissa vuosien 2013-2014 ajan.
 
Mikäli kilpailijan osoite muuttuu kilpailun ollessa käynnissä, on asiasta ilmoitettava kilpailun sihteerille välittömästi. Mikäli osoitteenmuutoksesta ei ole ilmoitettu, kilpailun järjestäjä ei vastaa siitä mahdollisesti aiheutuvista menetyksistä.


9. Kilpailun kieli
Kilpailun kieli on suomi. Kaikkien kilpailua koskevien yhteydenottojen sekä kilpailutöihin liittyvien kirjallisten esitysten tulee olla suomenkielisiä.
 

10. Kilpailusta poissulkeminen
Kilpailutyöt, jotka eivät täytä näissä kilpailusäännöissä esitettyjä ehtoja tai jotka ovat Suomen lainsäädännön tai hyvän tavan vastaisia, voidaan sulkea kilpailun ulkopuolelle.
 

11. KalPan käyttöoikeus maskottiin
Kilpailun järjestäjällä on oikeus päättää voittajaksi valitun kilpailutyön ottamisesta käyttöönsä viimeistään kolmen kuukauden aikana kilpailun tulosten julkistamisesta ja kilpailija ei tuona aikana voi käyttää kilpailutyötä tai tarjota kilpailutyötä muiden käyttöön.
 
KalPalla on yksinoikeus käyttää voittanutta kilpailutyötä omassa liiketoiminnassaan ja antaa yhteistyökumppaneilleen edellä mainitun tarkoituksen edellyttämiä käyttöoikeuksia. Oikeudet ovat voimassa rajoittamattoman ajan. KalPa kunnioittaa kilpailijan tekijänoikeuden moraalisia oikeuksia eikä muuta kilpailutyötä oleellisesti tuotannollisista ja / tai teknisistä syistä.

Suunnittelijan saama palkintosumma voittaneesta kilpailutyöstä on kertakorvaus kaikista maskotin oikeuksista rajoittamattoman ajan.
 

12. Tulosten julkistaminen
Kilpailun tulokset julkistetaan keväällä 2013.
 

13. Kilpailutöiden palauttaminen
Kilpailutöitä ei palauteta.
 

14. Kilpailutöiden postitus
Kilpailutöihin tulee merkitä selkeästi ”KalPa-maskotin suunnittelukilpailu”. Työt postitetaan osoitteeseen:
 
KalPa Hockey Oy
”KalPa-maskotin suunnittelukilpailu”
Sairaalakatu 15,
70110 KUOPIO
 

15. Lisätietoja
Kilpailun sihteeri on Kaisa Hynninen / KalPa Hockey Oy.
kaisa.hynninen@kalpa-hockey.fi, 044-787 1130.