Ässille pomppi kiekot, KalPalle rantapallot

Ässät-KalPa 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)  Tilastot täällä.

Kylmä fakta on, että porilaisilla oli ottelusarjassa tähdet harvinaisen yksipuolisesti kohdillaan. Tolppalaukaukset sarjassa vei selkeästi KalPa, kiekko kimposi joka kerta väärään suuntaan. Vastaavasti ensimmäisessä, toisessa, kolmannessa ja viidennessä ottelussa Ässät sai kiekon pomppujen kautta verkkoon, joka kerta heille erittäin hyvään ajankohtaan. KalPalle kiekko pomppi kertaalleen, neljännessä kohtaamisessa ottelun jo ratkettua. Kun tuota neljättä ottelua lukuunottamatta kaikki taistot olivat marginaaliltaan käytännössä yhden maalin otteluita, sai Ässät ottelusarjassa neljä kertaa ison edun, jota ei voi kiistää kiihkein porilainenkaan.

Sitä taas ei voi kiistää kieroin savolainenkaan, että parempi joukkue meni jatkoon myös tästä otteluparista. KalPalla oli tuo yksi voitto-ottelu poislukien neljä kuusikymmenminuuttista aikaa tasata maalit onnettaren ja Ässien kanssa. Siihen KalPa ei pystynyt. Koko ottelusarja huomioiden Ässät oli aktiivisempi, KalPan Mikko Koskinen Ässien Antti Raantaa maalivahdeista työllistetympi ja lisäksi Ässä-puolustus pelasi oman maalivahtinsa edessä huomattavasti tiiviimmin.

Ässä-puolustuksesta voi sanoa, että SM-liigan runkosarjan paras maalivahti Raanta ei pudottanut savolaisia, vaan sen teki puolustus hänen edessään, niin tiiviisti se pelasi vaihdosta ja ottelusta toiseen. KalPa-pelaajat pääsivät testaamaan Raantaa kunnolla vain neljännessä ottelussa ja kuinka silloin kävi, sillä ei ole enää merkitystä. Kahdessa viimeisessä ottelussa KalPa sai paimennettua hyvin Ässien ykkösketjun, mutta koko sarjaa katsoessa Ässät vei paitsi maalivahtien ja puolustusten väliset taistelut, se vei paremmuuden myös ykkösketjuissa.

Kuten seitsemän vuotta sitten, myös nyt välieriin edennyt Ässät koostui suurimmaksi osaksi duunareista, jotka ylsivät kaikki vähintään omalle tasolleen. KalPan pelitavan myötä enemmistö joukkueesta on taitopelaajia, joista moni ei päässyt tasolle, jota heiltä odotettiin. Vielä harvempi nosti tasoaan runkosarjasta. Tiedossa ei ole, keillä pelaajilla mahdolliset vammat vaikuttivat pelaamiseen.

Maalivahti Mikko Koskinen oli onnettaren epäsuosiossakin KalPan tärkein pelaaja. Puolustuksesta varmin oli Jussi Timonen, suureen rooliin kaavaillun Antti Halosen pudotuspelit pilasi loukkaantuminen. Keskushyökkääjistä uransa päättävä Tommi Miettinen oli väkevä jälleen kerran pudotuspeleissä ja tärkeä joukkueelleen myös hengenluojana. Laitahyökkääjistä Janne Kolehmainen ei päässyt maalien makuun, mutta oli joukkueelleen Ässä-pelaajien ihon alla erittäin tärkeä ja Miettisen tavoin joukkueen yksi isoja taistelijoita.

KalPan kausi on päättynyt. Aurinkoista kevät-talven jatkoa kaikille KalPa-perheen jäsenille!