Savolaiset ovat keskisen Suomen herroja 2012-2013

KalPan kukistaessa keskiviikkona JYPin tämän kotikentällään Jyväskylässä savolaisten voittoa ei ratkaissut kuka tahansa pelaaja. Voittomaalin nosti voittomaalikilpailussa tyylillä maalin kattoon yksi kaikkien aikojen KalPa-pelaajista, seuran oma kasvatti Tommi Miettinen.

Tämä maali ei puolestaan ollut mikä tahansa maali. Maali ratkaisi sen, että KalPa on keskisen Suomen herra jääkiekossa SM-liigakaudella 2012-2013. KalPa varmisti paremmuuden jo kauden neljännessä ottelussa. Viides ja viimeinen taisto nähdään 21.2. Kuopiossa.

Vuosi sitten KalPa toi keskisen Suomen herruuden savolaisille suorastaan näytöstyyliin, voittamalla viidestä ottelusta neljä ensimmäistä. Nyt kyseessä on siis toinen peräkkäinen kausi kun kiekkoherruus löytyy Pönttövuoren tunnelin itäpuolelta.

Pelaavan KalPa-legendan, Tommi Miettisen ratkaisemasta keskiviikon voitosta ja kuluvan kauden herruudesta kannattaa ottaa ilo irti, sillä kyseessä on savolaisille harvinaista herkkua. 21:stä keskisen Suomen herruudesta SM-liigan runkosarjassa KalPa on voittanut neljä ja JYP on vienyt, no, muutaman enemmän. KalPan tittelit ovat kausilta 87-88, 89-90, 11-12 ja nyt 12-13.

Savolaiselle huumorille ominaisella itseironialla voisi todeta, että nyt savolaisisännät ovat saaneet hetkisen aikaa etsimänsä ison vaihteen silmään, laittaneet vilkun päälle ja JYPin ohittaminen keskisen Suomen herruuksien määrässä on enää vain ajan kysymys...

Trust Kapital Areenan perjantai-illan tunnelmaa: perjantaina 4.1. klo 18.30 KalPa-HPK.