Sami Kapasen odotettu comeback!


KalPa saa perjantain otteluun Bluesia vastaan tärkeän vahvistuksen, kun joukkueen kapteeni Sami Kapanen tekee paluun kiekkoareenalle. Kapanen ehti pelata vain kahdessa ensimmäisessä ottelussa, kunnes sormimurtuma pilasi alkusyksyn ja yksitoista ottelua vierähti ohi. Nyt mies on kuitenkin terve ja valmis laittamaan luistimet jälleen jalkaan.

- Kuntoutumisessa kesti viisi viikkoa, eli toipumisjakso hieman venyi alkuperäisestä ennusteesta. Sormi on vielä hieman herkkä ja kipeä, mutta tuen kanssa pystyn kuitenkin pelaamaan, mikä on nyt tärkeintä. Fiilis on todella hyvä.

Kapanen elätteli jokaisen jääkiekkoilijan tapaan toiveita ennen kauden alkua, että saisi pelata terveenä kaikki kauden 60 runkosarjaottelua. Tämä tavoite ei nyt toteutunut, mutta Kapanen ei murehdi tapaturmaa enää, sillä kausi on vielä nuori ja runkosarjaakin edessä vielä 47 ottelua.

- Puolitoista peliä ehdin ainoastaan pelata, joten tilanne on minulle nyt erilainen kuin muulle joukkueelle. Muiden osalta alkusyksyn otteluiden jännitys on jo ehtinyt hävitä ja pelaaminen on heille jo rutiinia, kun taas itse olen nyt uudelleen lähtötilanteessa. Paljon on töitä edessä, mutta kautta on vielä jäljellä ja toivottavasti enempää ongelmia ei enää tule.

Kapanen myöntää, ettei otteluiden seuraaminen katsomosta ole ollut helppoa, sillä kapteeni olisi tahtonut kentälle auttamaan joukkuettaan. ”Ulkopuolisen” silmin 39-vuotias Kapanen on kuitenkin pystynyt näkemään otteluita erilaisesta näkökulmasta kuin muu joukkue. Kapasen analyysin mukaan joukkue on pikku hiljaa selkeästi nostanut pelaamisen tasoaan, mikä näkyy myös sarjataulukossa. KalPa on noussut jo hienosti kolmanneksi.

- Ei se ole ikinä kivaa istua katsomon puolella, mutta asiaa kuitenkin helpotti se, että joukkueen peli on viime aikoina parantunut huomattavasti. Jos olisimme koko ajan vain hävinneet, olisi katsomossa ollut vielä tuskallisempaa. Pelissä on ollut paljon hyviä asioita ja joukkue on menossa oikeaan suuntaan. Tasaisuutta on tullut paljon lisää, vaikka vieläkin pientä ailahtelua on aika-ajoin esiintynyt.

Kapanen näkee KalPan pelaamisessa selkeästi niin positiiviset asiat kuin myös epäkohdat, joissa joukkueella on eniten parannettavaa. Etenkin ylivoimalla ja otteluiden loppupuoliskoilla KalPa on ollut tehokas, ja tietyt yksilöt ovat olleet todella arvokkaita.

- Joukkueen erikoistilannepelaaminen on onnistunut mielestäni hyvin, sillä sekä ylivoima että alivoima ovat toimineet. Otteluiden toisissa erissä emme ole aina olleet parhaassa iskussa, joten siinä on vielä parantamista. Viimeisissä erissä olemme puolestaan pystyneet pelaamaan erinomaisesti niin tappio- kuin johtoasemassa, mikä on hieno osoitus joukkueen taisteluasenteesta, olipa ottelussa tilanne mikä hyvänsä.

- Avainpelaajista Sakari Salminen on pelannut aivan loistavasti, mikä nyt ei toisaalta ole yllätys. Artturi Lehkonen on puolestaan ollut positiivinen yllättäjä, jos yksittäisiä pelaajia täytyy nimetä. Moni muukin pelaaja on onnistunut omissa rooleissaan hyvin.

Kapanen on ennen kaikkea erittäin luottavainen joukkueensa iskukykyyn ja uuden päävalmentajan Jari ”Papu” Laukkasen ammattitaitoon.

- Laukkanen on onnistunut mielestäni hyvin ja pelaajat ovat tehneet yhdessä sovittuja asioita kuten ennenkin. Jokaisella valmentajalla on luonnollisesti hieman erilaiset tapansa johtaa joukkuetta, mutta yksityiskohtien analysointi ei ole olennaista. Tärkeintä on, että kaikki toimii ja jokainen uskoo yhteiseen tekemiseen.