SaiPan vuoro voittaa voittolaukauksilla, NHL-vahvistus Craig Smith jälleen liekeissä

SaiPa - KalPa 3-2 vom (0-2, 1-0, 1-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä.

Perjantaina Kuopiossa KalPa nousi SaiPaa vastaan kolmannessa erässä takaa tasoihin ja voitti kotiottelunsa voittomaalikilpailussa. Lauantaina joukkueet kohtasivat Lappeenrannassa ja myös nyt kotijoukkue nousi kolmannessa erässä tasoihin, jatkoaika oli maaliton ja ottelu päättyi voittomaalikilpailun jälkeen kotivoittoon.

KalPa tuli otteluun vahvasti ja siirtyi tulikuumien Sakari Salmisen sekä Craig Smithin (1+1) maaleilla kahden maalin johtoon jo hieman avauserän puolivälin jälkeen. Toisessa erässä SaiPan puolustussumppu alkoi saada paremmin otetta KalPan hyökkäysten rakentelusta ja isännät saivat tärkeän 1-2 kavennuksen, tekijänä kapteeni Ville Koho.

1-2 tilanteessa KalPa sai kiekon SaiPa-maaliin, mutta osuma hylättiin korkealla mailalla tehtynä. Kolmannen erän edetessä edellisen päivän ottelu näytti painavan enemmän KalPan jaloissa ja SaiPa oli joukkueista aktiivisempi. Erän puolivälin jälkeen tulleen Juha Koiviston osuman jälkeen kotiyleisön kannustus ja sitä myötä isäntien vyörytys lisääntyi. Mikko Koskinen KalPa-maalilla torjui kuitenkin savolaiset ensin jatkoajalle ja edelleen vielä voittomaalikilpailuun.

Kummallakin joukkueella oli pelilliset etsikkoaikansa ottaa kolme pistettä. Kun perjantain pistejako 2-1 KalPalle oli tapahtumiin nähden lähimpänä totuutta, lauantain pistejako 2-1 SaiPalle oli niin ikään oikeutettu. Kisapuiston jäähallin 40-vuotisottelun ratkaisi sopivasti SaiPan 2000-luvun ruumiillistuma, kapteeni Koho illan toisella osumallaan joka oli voittomaalikilpailun ratkaisu.

KalPan näkyvimmät pelaajat Lappeenrannassa olivat viime otteluiden tapaan Smith ja maalivahti Koskinen. Smith on takonut kolmeen otteluun hurjat pisteet 4+3 ja Koskinen jatkaa vahvassa vireessä torjuen nyt 25 kiekkoa.

Seuraavassa kotiottelussa vastassa on viime keväältä inhottavan tuttu Espoon Blues. Kuka villitsee Trust Kapital Areenan yleisön nyt? Mikko Koskinen, Craig Smith, Sakari Salminen, Artturi Lehkonen... Liput ovat jo myynnissä. Tervetuloa nauttimaan perjantai-illan viihdepläjäyksestä!

Liput KalPan kotiotteluihin Trust Kapital Areenalle täältä.