Sähköiset miehet Trust Kapital Areenalla ennen KalPa-HPK-ottelua: Sakari Salminen ja Artturi Lehkonen

Kuopion Energia Oy tekee pitkäjänteistä yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa, joiden toiminta tukee Kuopion Energian arvoja ja yhteiskuntavastuuta, sekä liiketaloudellisia tavoitteita. Sponsorikohteina on ollut edustus- ja juniorijoukkueita, joita tukemalla yritys on saanut näkyvyyttä paikallisesti ja valtakunnallisesti. Suurena kuopiolaisen urheilun ystävänä Kuopion Energia kertoo yhteistyökumppaneiden tavoista toimia luonnon hyväksi ja kertoo heidän sähkönsäästövinkkejä urheilun ystäville.

Sähköiset miehet Trust Kapital Areenalla ennen KalPa-HPK-ottelua: Sakari Salminen ja Artturi Lehkonen 



Tämän kauden jääkiekon SM-liiga on yllättänyt tasaisuudellaan ja se on tehnyt jääkiekon seuraamisen entistäkin mielenkiintoisemmaksi. Tällä hetkellä Kärpät johtaa runkosarjaa ja seuraavaksi tulevat tasapisteissä olevat Jokerit ja kauden yllättäjä SaiPa. Seuraava KalPan jännitysnäytelmä on tiistaina 27.11.2012, jolloin se kohtaa kotihallissaan Trust Kapital Areenalla Hämeenlinnan Pallokerhon. KalPan pitkäaikaisena yhteistyökumppanina Kuopion Energia haluaa haastaa kaikki KalPan kannattajat ja tarjoaa Pelimiehestä ostetut istumapaikkaliput seisomapaikan hintaan.

Haastattelimme KalPan tämän hetken kuumimpia pelaajia Sakari Salmista ja Artturi Lehkosta heidän sähkönkulutustottumuksista. Nämä taitokiekkoilijat pelaavat samassa ketjussa, joten keskinäistä läppää lensi koko haastattelun ajan. Kysyin, että onko heillä lempinimiä joukkueen sisällä. Muiden käyttämät kutsumanimet ovat Sakke ja Arsi, mutta keskenään he kutsuvat toisiaan faijaksi (Sakke) ja pojuksi (Arsi).


1. Mitä teille tulee mieleen sanasta ilmastonmuutos?

Sakke: Apua näin vaikeita kysymyksiä! (nauraa) Hei poju, isä tarvii nyt apua…

Arsi: ilmaston lämpeäminen!

Joukkueesta huudellaan: Mä oon luontoihminen! Ei oo hyvä juttu se lämpeäminen!

Sakke: Ei oo ehkä hyvä juttu, kun ilmasto lämpenee. Tosin jossain määrin meille suomalaisille voi olla hyväkin, ettei olisi enää niin rajuja pakkasia talvella. Mutta itse oon kaikki ajat hallilla, ni ei vaikuta minuun.

Arsi: Joo toisaalta mutta ilmaston lämpenemisestä on seurannut ikäviä luonnonilmiöitä, kuten hurrikaaneja.

2. Oletko yrittänyt pienentää sähkölaskua? Ja millä keinoilla?
Joukkue: Tuossa miehessä (Sakke) on niin paljon virtaa, ettei kannata säästellä!

Sakke: Minulla on jo melko pienet sähkölaskut, joten tuntuu hankalalta pienentää laskua. Saunon kyllä melko usein…

Arsi: Istutsä Sakke aina pimeessä? Olen yrittänyt pienentää sähkölaskua ja sammuttamalla turhat valot. Ne vievät paljon energiaa etenkin, jos jokin valo jää vahingossa päälle, kun lähden pois kotoa. Viihde-elektroniikka on aina päällä ja siinä voisin koettaa petrata.

3. Mikä on suurin syntisi sähkön käytössä?

Sakke: Pelaan paljon pleikkaria ja käytän muuta viihde-elektroniikkaa. TV on aika paljon päällä.

Arsi: Pelaan myös tosi paljon pleikkaa ja katson myös televisiota aika paljon. Saunominen on myös todella mukavaa, enkä ole valmis tinkimään siitä.

4. Keksi lukijoille jokin sähkönsäästövinkki
Sakke: Polta jouluna paljon kynttilöitä ja sammuta turhat valot. Saat sähkönsäästämisen ohella myös luotua tunnelmallisen valaistuksen. Tuoksukynttilät toimii erityisesti!

Arsi: (naurua) Hyvä faija! Sakke hoitaa nämä jutut…turhat valot pois päältä etenkin, kun lähtee pois kotoa. Kannattaa myös ottaa töpselit pois seinästä, koska valmiustilat lisäävät sähkönkulutusta.

5. Miten aiot valmistautua tiistain peliin?
Sakke: Mulla ei oo hirveästi rituaaleja…paitsi pallorinki!

Haastattelija: Mikä on pallorinki?

Sakke: Potkitaan palloa pihalla. Siihen osallistuu suunnilleen puolet joukkueesta.

Arsi: Mulla on melko paljon rituaaleja ja menisi koko päivä niitä kertoessa (nauraa). Nukun hyvät päiväunet ja otan samanlaisen alkulämmittelyn ennen peliä. Ja olen myös mukana palloringissä!

6. Veikkaa tiistain KalPa-HPK-pelin tulos.
Sakke: Ai tulosveto, okei! 4-1 me voitetaan ja lupaan tehdä ainakin yhden häkin.

Arsi: 4-2 meille ja mä yritän kyllä kans tehdä yhden maalin.

Toivotin pojille onnea illan peliin ja esitin heille pyynnön, että pitäisivät leikkisää asennetta yllä myös pelikentällä ja tekisivät pari maalia enemmän, kun he uskalsivat luvata. Käännyn myös KalPan kannattajien puoleen, että toteuttaisimme yhdessä kilpisotureiden mainosslogania ”TAISTELEMME”. Tulkaa ihmeessä katsomaan kotipelejä paikanpäälle, jotta joukkueella on varaa hankkia vastaavanlaisia lahjakkuuksia myös ensi kaudelle! Tällöin meillä on suuremmat mahdollisuudet kärkikamppailuihin.

Teksti ja kuvat: Ulla Santti, Radar Finland Oy