Nousukuntoinen Jukka Voutilainen elää päivä kerrallaan vahtaamatta sarjataulukkoa


Nelivuotisen sopimuksen KalPan kanssa solminut Jukka Voutilainen heilautti HIFKin häkkiä kahteen otteeseen torstai-illan vierasottelussa.  32-vuotias hyökkääjä pääsi pelirytmiin mukaan vasta marraskuussa, mutta on nyt nousukunnossa ja hyvillä fiiliksillä.
- Peruskuntoharjoittelujakso sivussa olemisen aikana onnistui hyvin, eikä polven kanssa ole ollut ongelmia. Kolhujahan aina tulee, mutta niitä tulee kaikille.

Tiukka pelitahti SM-liigassa ei haittaa miestä, vaikka välipäivinä olo onkin väsynyt.
- Rankkaan pelirytmiin tottuu ja kun syö hyvin ja nukkuu riittävästi, niin palautuu kyllä.  Liigassa on esimerkiksi Ruotsiin verrattuna kuitenkin se ikävä puoli, että pelejä pelataan myös peräkkäisinä päivinä ilman parempaan palautumiseen vaadittavaa välipäivää.

Voutilainen ei halua asettaa tavotteita liian pitkällä tähtäimellä, vaan keskittyy mielummin harjoitteluun päivä kerrallaan.
 - Kautta mennään läpi ottelu ottelulta, enkä henkilökohtaisesti seuraile sarjataulukkoa.  Parannettavaa on tietenkin aina, sekä joukkueella että itselläni.  En osaa eritellä yksittäisiä asioita missä pitäisi kehittyä, koska olemme pelanneet tähän asti hyvin ja samaan malliin olisi tarkoitus jatkaa.  Erikoistilanteiden kautta monesti voitetaan pelejä ja kun puolustus toimii niin hyökkäys toimii.

Tuleva lauantain vastustaja Tampereen Ilves on ollut KalPalle vaikea aikaisemmissa kohtaamisissa.
- Ilves on muuttanut pelityyliään ja yrittää varmasti käyttää meidän virheet tarkasti hyödykseen.  Ei auta yhtään antaa löysää, vaan pitää olla alusta asti hereillä ja pelata samanlaista peliä niinkuin esimerkiksi Helsingissä.

Vaikeasti alkanut NHL-kausi on myös vaikuttanut SM-liigaan tuoden huippupelaajia Suomeen kiekkofanien seurattavaksi.  Kuuma kysymys olisikin suomalaispelaajalta "olisitko valmis lakkoon Suomessa pelaajayhdistyksen ajamien pelaajien etujen puolesta?" Hieman hölmistynt hyökkääjämme vastaa:
- Riippuu vähän, vaikea kysymys. Aika paljon pitäisi tapahtua, että tällainen tilanne tulisi.  En ehkä halua kommentoida tuohon.

Haastattelun loppuun Voutilainen halusi kertoa, että maito on oivallinen palautusjuoma.  Juokaamme siis maitoa ja pysykäämme terveinä!