Mikko Koskisen huipputorjunnat pitivät KalPaa elossa jatkoajalle saakka ottelussa Ässiä vastaan

Tuttu takaa-ajoasema huolestutti KalPa-yleisöä jälleen Trust Kapital Areenalla torstain ottelussa Porin Ässiä vastaan.  KalPa sai aivan kuin uuden elämän Mikko Koskisen esittäessä ilmiömäisiä torjuntoja maalillaan toisessa erässä pitäen kilpisoturit pelissä mukana.  Varsinainen peliaika päättyi 3-3 tasalukemiin, mistä seurasi KalPan epäonneksi musertavan lyhyt jatkoaika.

KalPa oli vaikeuksissa heti ottelun alkumetreillä, kun Ässät prässäsivät voimakkaasti KalPan puolustusalueella.  Saatuaan kovan tällin KalPan Artturi Lehkonen otettiin pois jäältä ja kotijoukkueen ykkösketjuun jouduttiin tekemään muutoksia.  KalPan ensimmäinen hyvä hyökkäys pakotti Ässät ottamaan rangaistuksen, mutta vain minuutti ehti kulua kun KalPa otti jäähyn omassa hyökkäyspäässään.  Neljällä neljää vastaan Ässät avasi maalitilinsä Mika Niemen onnistuessa.

Toisen erän alku ei lupaillut myöskään hyvää Ässien hallitessa peliä.  Erän sankariksi nousi KalPa-maalivahti Mikko Koskinen, joka teki kovaa työtä pitääkseen kilpisoturit pelissä mukana.  Taakka oli kuitenkin liian suuri yhdelle miehelle KalPa-puolustuksen ollessa pulassa ja Ässien Jesse Joensuu vei joukkueensa kahden maalin johtoon.  KalPan rivit murenivat entisestään eikä kauaakaan kun Ässät siirtyivät keskushyökkääjä Mika Niemen läpiajon seurauksena kolmen maalin karkumatkalle.  Erän loppupuoliskolla pelin ilme muuttui hetkessä Tommi Miettisen laukoessa KalPalle ylivoimamaalin.  Riemu sai pian jatkoa, kun KalPan lahjakas nuori lupaus Juuso Riikola nousi tarmollaan maalin takatolpalle ja tarjosi loistosyötön Jyri Junnilalle, joka täräytti KalPalle toisen maalin.

KalPan ylivoima puri myös kolmannessa erässä ja 3-3 tasalukemat syntyivät Adam Masuhrin tulisesta laukauksesta.  Peli kääntyi KalPan hallintaan, mikä oli selvästi nähtävissä erän torjuntalukemissa.  KalPa pääsi nopeammin liikkeelle omalta puolustusalueeltaan ja se kuuluisa taistelutahto näkyi tekemisessä.  Otteet kovenivat ja molemmat joukkueet hakivat voittomaalia Kalpan ollessa niskan päällä.

KalPan kovasta yrityksestä ja useista maalipaikoista huolimatta peli oli ratkaistava jatkoajalla, joka jäi lyhyeksi Jesse Joensuun päästessä karkuun viimeistellen Ässille 3-4 voittolukemat.  KalPan hyvä nousu palkittiin yhdellä pisteellä Ässien viedessä ottelusta kaksi pistettä.

Seuraava kotiottelu KalPa-Pelicans pelataan lauantaina 29.9. Trust Kapital Areenalla. Kannustetaan yhdessä kotijoukkue voittoon kilpisydämellä! Liput otteluun voit varata ennakkoon täältä.