Marko Kauppinen toivoo joukkueelta tasaisuutta ja yleisöltä kannustusta


KalPan puolustaja Marko Kauppinen on aiemmin urallaan pelannut SM-liigaa JYPin, TPS:n, Tapparan ja Jokereiden paidoissa. Kuopioon 33-vuotias Kauppinen siirtyi kesken kauden 2010-2011 pelattuaan lähes neljä vuotta Helsingissä. KalPassa puolustajan kiekolliset taidot ovat päässeet oikeuksiinsa, ja Mikkelistä kotoisin oleva ”Kohu”perheineen viihtyy Kuopiossa mainiosti.

KalPan kanssa kevääseen 2014 saakka ulottuvan sopimuksen tehneellä Kauppisella on lisäksi yhden kauden verran kokemusta Ruotsin Elitserienistä (Mora IK), mutta enää puolustaja ei haikaile ulkomaan liigoihin.

- KalPan pelityyli on alusta alkaen sopinut minulle hyvin, sillä tykkään pitää kiekkoa aika paljon. Joskus niitä pisteitäkin siinä tulee. Täällä ollessani olen oppinut arvostamaan sitä, että saan pelata näin ihmisläheisessä ja perheystävällisessä seurassa. Nyt mennään vuosi kerrallaan, yritetään pysyä terveenä, pelata mahdollisimman hyvin ja menestyä.

Kauppinen aloitti jääkiekkoharrastuksensa kunnolla 6-vuotiaana, ja pelasi nuorena poikana paljon myös hyökkääjänä. Vapaa-ajallaan jalkapalloa ja golfia mieluusti pelaava Kauppinen oli viime kaudella KalPan tehokkain puolustaja (4+21=25 pistettä). Pelit ovat alkaneet hyvin myös tänä syksynä, sillä kuuden ottelun jälkeen tehopisteitä on 1+4=5. Miehellä onkin selkeä näkemys omista parhaista puolistaan ja heikkouksistaan.

- Pelinlukutaito on varmasti yksi vahvuuteni ollut aina, mutta laukaus voisi olla parempi. Jos jonkin ominaisuuden voisin saada joltakin toiselta KalPan puolustajalta, ottaisin ehdottomasti Juuso Riikolan luistelunopeuden.

Kauppinen näkee erinomaiseksi asiaksi sen, että KalPan puolustusmateriaali on niinkin laaja. Kauppinen pelasi käytännössä koko viime kauden yhdessä Jussi Timosen kanssa, jonka pelityyli toki on tullut eniten tutuksi, mutta pakkiparilla ei kuitenkaan ole merkitystä, kun joukkue on täynnä hyviä pelaajia.

- Meillä on tällä hetkellä monta laadukasta puolustajaa, joista kenen kanssa vain voi pelata luottavaisin mielin. Positiivinen kilpailutilanne saa aikaan sen, että jokainen pelaaja joutuu joka päivä varmasti antamaan parhaan panoksensa.

Kauppinen on tietoinen KalPan viimeaikaisesta mediahuomiosta, jota on seurannut muun muassa yllättävän päävalmentajan vaihtumisen myötä. Puolustaja itse ei kuitenkaan ota asiasta itselleen lisäpaineita, vaan osaa jättää kaikki kirjoitukset ja spekulaatiot täysin omaan arvoonsa.

- ”Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat”. Pelaajien on vain ja ainoastaan keskityttävä hoitamaan oma työnsä mahdollisimman hyvin, olipa valmennusaitiossa kuka tahansa. Nuorempana tuli ehkä enemmän mietittyä, mitä itsestäni ja omasta joukkueesta kirjoitetaan, mutta nykyisin en vaivaa päätäni asioilla, joihin en itse voi vaikuttaa, koska se ei hyödyttäisi mitään.

Kauppinen myöntää, että KalPan kauden aloitus on sujunut hieman ailahtelevasti, mutta miehellä on vahva usko siihen, että joukkue vielä parantaa ja peliesityksiin saadaan tasaisuutta.

- Alkukausi on toki tuntunut vähän siltä, että olisimme Linnanmäen vuoristoradassa. Tasaisempiin suorituksiin pitäisi koko joukkueen pystyä, mutta onneksi kausi on vielä nuori. Varmasti jokainen pelaaja tekee töitä sen eteen, että voittoja tulee.

Kauppinen toivoo tukea myös katsomon puolelta, sillä puolustajan mukaan joukkueelle on äärimmäisen tärkeää saada pelata kannustavan yleisön edessä.

- Kyllä sillä on pelaajille suuri ero, onko katsomossa yli 4000 ihmistä vai pelataanko puolityhjässä hallissa. Yleisön kannustus on joukkueelle mielettömän tärkeä asia, sillä se antaa kuitenkin jokaiselle pelaajalle vielä lisäpotkua ja yritystä siellä jäällä. Toivottavasti saadaan väkeä ja ääntä katsomoihin!