Luleå päihitti voittolaukauksilla KalPan A-nuoret Oulussa

KalPan A-nuoret joutuivat taipumaan voittolaukauskisassa Luleålle. Vastustaja karkasi ensimmäisessä erässä 2-0 johtoon. Toiseen erään KalPa teki ryhtiliikkeen ja vei puolestaan erän nimiinsä 2-0. Ottelun kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli muutama maukas maalipaikka, mutta lisämaaleja ei nähty. Voittolaukauksissa Luleån pelaajat onnistuivat kahdesti ja KalPa kerran. Näin ruotsalaisjoukkue korjasi ottelun voiton lukemin 3-2 (vl).

Uudet vastustajat mieleisiä

KalPan A-nuorten kapteeni Joona Harjama piti peleistä erilaisia joukkueita vastaan. ”Pelit olivat hyvää vaihtelua. Ruotsalaisjoukkueet pelasivat hieman erilaista peliä ”rutiinivastustajiin” verrattuna.  Painetta tuli koko ajan. Tällaiset ottelut koulivat joukkueen reagointikykyä vastustajan pelisysteemiin, ja se antaa uutta ulottuvuutta kauteen valmistautumisessa.”

”Tänään eka erä oli huono, mutta toiseen erään saatiin muutos ja ilme meidän näköiseksi. Hyvä, ettei kukaan anna periksi, vaan tehdään töitä koko ajan. Yleisilme joukkueella oli hyvä koko viikonlopun ajan”, Harjama toteaa. ”Henki vaikuttaa hyvältä ja joukkue on kentällä varsin yhtenäinen. Vielä kun opitaan kaikki tuntemaan toisemme paremmin, homma ottaa askeleen eteenpäin. Joukkuehengen ja pelin osalta ollaan hyvässä vauhdissa”.

Varakapteenin ”A” rinnassa viilettänyt Saku Kinnunen pelasi kauden ensimmäiset ottelunsa loukkaantumisen jälkeen. ”Hyvät fiilikset kauden ekoiksi peleiksi. Joukkueen puolustuspeli oli yllättävän hyvää. Maalinteossa joukkueella jäi parannettavaa paljon. Eli reeneissä pitää pelata tilanteet täysillä, mennä aina tekemään maali. Maalintekopaikkoja saatiin kuitenkin paljon”

”Pelit olivat aika erilaisia kun vertaa nuorten SM-liigan joukkueisiin. Ruotsalaiset pelasivat tosi kiekollista peliä ja olivat fyysisiä. Kaiken kaikkiaan hyvillä mielin mennään kun sarjan alkuun on kolmisen viikkoa. Nyt vaan parannetaan tekemistä reeneissä ja peleissä, niin ite kuin joukkuekin” Kinnunen toteaa.