Kohti playoffeja: Tommi Miettinen



Viimeistä kauttaan pelaava KalPan 37-vuotias luottosentteri Tommi ”Toma” Miettinen #10 omaa pitkän, 101 ottelun mittaisen pudotuspelihistorian.   SM-liigan playoffeissa hän on ollut mukana KalPan (28), TPS:än (36), ja Ilveksen (3) riveissä. Lisäksi playoff-kokemusta on karttunut Ruotsissa Elitserienin Brynäsin (20) sekä Luleån (5) kokoonpanoissa.  Pisteitä Tomalle on pudotuspeleistä yhteensä kertynyt 22+32.

- Playoffit ovat kauden kohokohta.  Yritän aina tuoda jotain lisää pelaamiseen, mutta tärkeintä on pystyä suoriutumaan paineen alla ja kestämään tiheää pelirytmiä. 

KalPa on jälleen mukana kamppailemassa paikasta kuuden parhaan joukossa. Runkosarja lähestyy loppuaan, joten viimeiset aseet olisi pian löydettävä.

- Kuten kaikki ovat varmaan todenneet, meillä on ollut kipsi päällä kotona pelatessa.  Se oma peli pitäisi löytää kotikentällä ja omaan parhaaseen peliin tulisi yltää.  Tasaisuuden löytyessä olemme paha vastus kelle tahansa.

Tommi Miettinen päätti lopettaa uransa tähän kauteen ja tunteet ovat sen mukaiset.

- Aikaa ei ole hukattavaksi. Nyt on viimeinen mahdollisuus ja yritän parhaani, että huoltaminen ja palautuminen ovat riittävää.  Haluan antaa itsestäni kaiken, ettei jäisi mitään jossiteltavaa.

Kapteenit ovat tärkeässä roolissa läpi kauden.  Sen tietää hyvin myös KalPan kapteenistoon kuuluva Miettinen.

- Kapteenin rooli ei juurikaan muutu pudotuspeleissä.  Media kyllä seuraa tiiviimmin, jonka seurauksena kapteenitkin joutuvat useammin toimittajien tentattavaksi.

SM-liiga on ollut tasainen läpi kauden ja erot voittajien ja häviäjien välillä ovat monesti olleet pieniä.

- Jokerit, kuten sarjataulukosta huomaa, on ainut joukkue minkä nostaisin niin sanotuksi vaikeaksi vastustajaksi.  Muut ovat todella tasaisia ja suurempi haaste meillä on omassa pelissä.