KalPan taistelusta huolimatta kauden avauspisteet JYP:lle

Kauan odotettu kauden avausottelu KalPa-JYP ei tuottanut toivottua tulosta Trust Kapital Areenalla perjantaina JYPin viedessä voiton lukemin 0-3.  Vierasjoukkueen kaikki maalit syntyivät ensimmäisessä erässä eikä KalPa onnistunut löytämään aseita JYPin aggressiiviseen karvauspeliin noustakseen tappioasemasta.

KalPa sai vahvan aloituksen ja pääsi ottelun alkupuolella pyörittämään ylivoimaa.  Erän puolessa välissä KalPa otti rangaistuksen ja JYP käytti ylivoimatilanteensa hyödykseen, kun Eric Perrin ampui tyylikkäästi maalin ylänurkkaan.  Vajaan kahden minuutin kuluttua ensimmäisestä maalista JYP-puolustaja Yohann Auvitu sai KalPa-maalivahti Mikko Koskisen torjunnasta reboundin lapaansa ja siirsi JYPin 0-2 johtoon.  Erän loppupuolella KalPa joutui pelaamaan kertaalleen alivoimalla eikä pelirytmi päässyt palautumaan.  Kuusi sekuntia ennen erän päättymistä Ramzi Abid viimeisteli JYP:lle kolmannen maalin.

Toisessa erässä KalPa puski selvästi paremmalla sykkeellä ja syntyi useita maalipaikkoja.  KalPan painostuksesta huolimatta JYPin maalivahti Tuomas Tarkki pystyi pitämään maalin tyhjänä ja torjui erän aikana yhteensä 14 laukausta.

JYPin kova prässääminen jatkui myös kolmannessa erässä eikä KalPa saanut juuri tilanteita hyökkäysalueellaan.   Ottelun loppupuolella KalPa yritti ratkaisua kuudella kenttäpelaajalla neljää vastaan ottamalla Mikko Koskisen pois maaliltaan JYPin hankkiessa rangaistuksia.  KalPa ei kuitenkaan saanut kunnon vyörytystä aikaiseksi ja maalit jäivät tekemättä.  Ensimmäisen erän lukemat olivat näin myös avausottelun loppulukemat.

KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen myönsi ensimmäisen erän olleen heikko ja pisti JYPin toisen maalin huolimattomuuden piikkiin.  Toinen erä oli Laukkasen mielestä ryhdikäs, mutta kolmannessa erässä peli oli puolestaan sekavaa.  Laukkanen epäili KalPan valmistautumisessa olleen puutteita.  JYPin päävalmentaja Jyrki Aho korosti JYPin oikeanlaista suhtautumista peliin ja sen tuottamaa onnistumista sarja-avauksessa.  Illan ratkaisutekijöistä Jyrki Aho halusi nostaa esille erinomaista maalivahtipeliä pelanneen Tuomas Tarkin sekä joukkueen vahvan erikoistilannepelaamisen.

KalPa pelaa seuraavan kotiottelunsa Jokereita vastaan Trust Kapital Areenalla tiistaina 18.9. klo 18:30.   Liput tiistain kotiotteluun voit käydä ostamassa täältä.