KalPan suvereeni esitys ei antanut Jokereille mahdollisuutta

Kilpisoturit tarjosivat uskollisille kannattajilleen tyylipuhdasta peliä Jokereita vastaan tiistain kotiottelussa Trust Kapital Areenalla.  KalPa hallitsi ottelua ja onnistui puolustamaan johtoasemaansa loppuun saakka.  Artturi Lehkosen toimiessa kapellimestarina KalPan ykkösketju keräsi illan aikana tehopisteitä kiitettävästi.

KalPa tuli ryminällä jo heti ensimmäiseen erään ja painosti onnistuneesti Jokereita ottamaan useita jäähyjä.  Jokereiden selkäranka katkesi toisen kaksiminuuttisen aikana kun Artturi Lehkonen iskee reboundista KalPalle avausmaalin syöttäjinään ketjukaverit Matti Kuparinen ja Jussi Timonen.  Erän loppupuoliskolla Jokereiden ottaessa lisää jäähyjä yleisö reagoi taputuksillaan KalPan ylivoimamyllytykseen eikä toinen maali jäänyt kauaksi.

Toinen erä tarjosi aavistuksen tasaisempaa vääntöä Jokereiden parantaessa puolustustaan.  Jokerit pelasivat kertaalleen myös näyttävää ylivoimaa, mutta KalPan alivoima ei pettänyt maalivahti Mikko Koskisen tehdessä tärkeitä torjuntoja.

Heti kolmannen erän alussa KalPan ykkösketju haastoi röyhkeästi kahden Jokeri-puolustajan välistä tuloksena Artturi Lehkosen toinen maali. Mikko Koskinen puolestaan sai jatkoa loistotorjunnoilleen kun Jokerit pääsivät vastahyökkäykseen välittömästi KalPan maalin jälkeen.  Jukka Hentunen takoi taululle 3-0 loppulukemat KalPan hyväksi eikä Jokerit pystynyt vastaamaan KalPa-vyörytykseen vaikka kolmannessa erässä oli tarjolla useita ylivoimaminuutteja.

Jokereiden valmentaja Hannu Virta totesi, että loukkaantumiset ja pelikiellot olivat nuoren joukkueen taakkana.  Pelin kulkua hän kommentoi seuraavasti:
- Aloitimme ottelun sukkasillaan ja ensimmäisen erän rangaistukset sekoittivat peliä.  Toisessa erässä olimme parempia ja pääsimme pelin päälle, mutta kolmannen erän virheet estivät nousun tappioasemasta.  KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen kertoi joukkueen panostaneen valmistautumiseen.
- Hallittiin peliä ja johtoaseman puolustaminen oli jämäkkää loppuun saakka, toteaa Laukkanen KalPan esityksestä jäällä.

Seuraava KalPan kotiottelu pelataan Rauman Lukkoa vastaan Trust Kapital Areenalla lauantaina 22.9. klo 17.00.  Liput otteluun voit ostaa täältä. Tervetuloa!